羽絨/風褸/旅行用品討論[10](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
「GORE-TEX® C-KNIT™」不曉得粉絲們有沒有注意到這個新名詞的出現呢?

KNIT代表英文的編織、針織,而GORE-TEX® C-KNIT™是戈爾公司2015年推出的內裡創新技術的成果。此技術應用於GORE-TEX®三層結構的裡布。採用該技術的裡布不僅同樣提供持久的防水和防風保護,更大幅減輕布料重量,增加布料的柔軟度,同時提供更好的透氣性。
睇岩salomon d 鞋
但原來垃圾黎 好彩冇買
storm cruiser 係c knit,應該透氣d
rain dancer冇講
得個靚字
但而家講靚買scott仲好
佢講到防晒風保到暖咁如果真係work又算平喎
scott d鞋好輕
但d款好柒
以前返個份工成日要帶d學生鴨仔團行山
d男同事就鍾意scott
scott d鞋係行山鞋入面算靚啦wo
其實傳統行山鞋牌子 lowa果d款仲柒,呀伯款咁
salomon 劈到6折都無人試,捉蟲
新手一個,想問下Montane防水褸如何?有無推介?
羽絨甩毛係咪正常架?因為我件montbell第一次著去旅行甩好多細短毛
實會架啦.........真係羽絨的話. 人做羽絨就唔會
想問下原理係咩
發覺大部分牌子都會有甩毛現象
但呢件係咪都防風?
有D興趣
係Gore-Tex咪防風防水
薄d,輕d,軟身d,透氣d

Gore-tex 就一定100%防風
除左 windstopper 同 infinium 唔防水之外其他都防

不過goretex 透氣你都唔好咁大期望,
香港都係 秋冬先著到
上5千米海拔雪山 有咩襪推介
防雪/水
請問大家用咩清潔劑去洗GoreTex 嬲 ?見人推介Sport Wash
我件 permafrost down 第一次著去日本都甩好多細毛毛
膊頭位尤其嚴重
對鞋廢
Patagonia r2黑色永遠都唔減
月頭去韓國都一樣情況,不過件野好掂,1,2度入面著普通底衫衛衣都好暖
想問下Under Armour 既GORE-TEX 風褸買唔買得過?定買返 Arcteryx BETA SL HYBRID JACKET 比較好?唔該
買黎六月去北歐著
錢唔係問題既我會揀arcteryx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞