羽絨/風褸/旅行用品討論[10](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
啱啱係札幌返,佢地好似唔怕凍咁
返工就長乾濕褸,返學就厚羽絨
基本上係香港十幾度既著法,但其實負幾度
所以樓上個巴打個老婆著唔著紅色都係異類黎 唔洗加多件shell
巴絲點睇black diamond liquid point shell?
折到千頭買得過
鋪頭賣緊一千尾

呢排想買件shell jacket, 有無好推介?(不死鳥幾貴 )
要平就唔好買大牌,薄3,400夠水已經有,厚d既都係一千幾百
喺香港即買即着都可以接受,唔算貴
買返各大牌自家技術野囉
tnf 有 dryvent
rab 有 pertex
Columbia 有omnitech

唔係goretex 就平好多
Outdoor Research 賣既野都係又平又實用,
最中意係rei-garage有折扣code時折上折買, 抵到笑

black diamond 保捷行開倉去買都幾抵

rab 如果fitting岩你就好抵玩

如果你連Columbia都睇得上眼,不如直接買uniqlo d blocktech
至少人地又平又好cutting, 款好睇又防水,
除非你係外國撚, d Columbia賣到迪卡濃個價咁, 咁就可以同迪卡濃比較下優劣, 再買件黎粗著
唔該哂, 去試埋RAB 先

試上網見到幾平 堅定流?
咁多負皮既
香港Columbia 賣得貴啫,外國無款嘅Columbia 賣得好平,買得日韓嘅都預咗一半錢買個款。
有無人知?
係不知名既網店買野, 而價錢明顯平好多既話, 我覺得係要抱住個心態係有機會係假野, 如果唔係假當賺左.

你要過到自己個關先係呢d 不知名賣家買野. 我自己係試過係ebay 買我件Theta AR. 我幸運地無事, 試左100% 防風防水. 不過, 唔係每次都會係好彩.
見人放 話朋友送 size不合
今日overlander atom抵買
係咪699
假到呢
如果話比你聽fd 都係賣699你會點?
fb
打錯
繼續減
好 差d信左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞