羽絨/風褸/旅行用品討論[10](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
beta AR 矮撚一流
zeta lt 我hip 位好似有D窄, 同埋有少少過長

利申: 168矮撚
唔會帶唔落, 係企領頂高左件褸, 頂帽唔帶時好易會一抽野咁, 同埋如果入面似fleece都有帽既話會更大抽野

我個人都係中意zeta lt 多D

滑雪買有雪裙滑雪褸/最好緊係現場租
條友搵緊水魚,
開post 賣野唔知全新定二手
賣flask貴campsaver $130左右
賣cookset 貴campsaver $95左右
如果係二手真係
全新$1200就合理d
二月去北海道,想買montbell permafrost down parka
除左overlander有無邊到仲有得買?
想放件未剪牌嘅arcteryx xs atom ar black 之前買錯size
xs 係咪要 160cm 50kg 咁上下至岩著
唔係 我175 60幾kg xs同s都fit 但係因為我係要黎做out layer所以s好啲
幾錢?

我幫自己同男朋友搵褸搵左兩個月都未必到岩價錢又岩心水
男友住果度本身凍,唔太強既外套佢無乜用,但強d既佢又覺得太貴,佢而家夠保暖果d褸,一係就返工用(出街佢一定唔想再著果d),一係就已經係好多年前買落,d款同d色都唔興
幾錢?
黎緊要買件褸for 1月尾2月中去名古屋,會去金澤+白川鄉
買件atom LT,裡面再著uniqlo 薄羽絨 + 衛衣 + heattech 會唔會夠頂?
直接買AR
LT uniqlo 都慳返
AR 平時係香港係咪好少機會著到?
著到
我自己12度左右就會着
入面只係着一件短裇Tee
直接買AR
LT uniqlo 都慳返
AR 平時係香港係咪好少機會著到?
著到
我自己12度左右就會着

入面只係着一件短Tee
有幾位問 咁我喺呢度覆 想1650放
巴打有tg嗎?
一係你俾你tg我 我搵你
10幾度都著到啦. 我怕凍既12度一件普通長袖笠衫 + 件Nuclei AR. 件Nuclei AR 係無風下同Atom AR 差不多暖.
May I know why you prefer zeta lt over zeta ar?
其實你地幾度先會著atom lt
我又冇過長問題
不過仲1516 買邊件好
其實都係買尼擺定將來去冰島
利申:178
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞