羽絨/風褸/旅行用品討論[10](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
變咗大陸品牌。
恭喜晒!計埋我已經買咗三件AR黑色細碼 有冇問過仲有冇細嗎
仲有,仲想入多件嗎?
外面果件咩款?幾靚
Ar同LT size上係咪接近?
我17度就開始着LT.............
係香港呢d 凍法既地方, 我係咁着

20-18 Theta AR 風褸
17-12 Atom LT, 15度左右裡面加冷衫, 番到公司除LT
低過12度 Nuclei AR

所以上面話14度以上着LT 熱的話....咁真係個個人體質唔同. 我諗我15度左右已經可以著Atom AR + 件番工恤衫.
有無買AR ?
Atom AR 同 Nuclei AR 係無風下其實差唔多. 我有Nuclei AR.
我就只得件alpha SV , 有件U記羽絨。所以決定唔到買LT or AR
你香港用肯定係 LT.

同埋你有幾怕凍?
體感真係可以差好遠,18-20度日照時間我就咁著tee,除多件褸都熱

14-17 Zeta LT 風褸
9-14 Atom LT + Zeta LT
3-9 Atom AR + Zeta LT
3以下 Atom AR + Beta AR
所以人人唔同
請問見唔見有帽果隻gamma lt ?
買完lt ,之後買ar ,宜加想買LEAF Cold WX Hoody LT
香港邊度多montbell 睇?都係overlander?
日本買會唔會平d?
唔係勁大風情況下ar會暖過cold wx lt
不過LEAF
顏色加魔術貼好好J
http://www.montbell.com.hk/dealer

最平一定係日本.
試完去日本網買都好
Overlander VIP價 同 日本montbell專門店價差距好少
專門店無退稅
有VIP可以直接買
VIP 係咪6折買arcteryx ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞