羽絨/風褸/旅行用品討論[10](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
唔知, 淨係話用650 fill 羽絨
Thx.
頭先揾過睇唔到,眼大睇過龍
黎緊會去旅行,會上雪山但唔會滑雪
想問montbell storm cruiser 做shell 夠唔夠? 定係應該揀montbell Freney Parka ??
THF 唔去運動舖買通常都係假野
呢D咁既普通dryvent款, 九龍灣outlet無咩?

利申:無行過入去睇

建議去專門店睇下
或者上網搵下Montbell/Arctery
仲有好多其他巴打推介過嘅牌子
TNF 性價比一向唔高
網上fb賣得平嘅通常都係假
呢件應該係咩外國網有折既貨 印象中佢賣999賺你三兩百
呢件怕既可以上endclothing 買
香港門市好似無呢個系列的
storm 夠做, make sure 夠大件裡面可以著到保暖同高透氣度既衫, Storm 就咁著唔保暖
買左件polartec 300 fleece , 諗著加montbell zero line baselayer 同 montbell storm ,會去0度 - 負10度既地方,唔知夠唔夠做
有外國網做緊特價, 連運費到港都係7XXhkd,
有興趣可以一齊買share運費, 再平啲
TG: MLTDLIHKG
https://www.riut.co.uk/products/riutbag-r10-3

我自己旅行用既10L 背囊減一日價, 可以去望下, 擺到一件Kappa Hoody, 一部full frame DSLR, 但係窄身設計, 防偷野design
keep 住郁實得...問睇你一停落黎就一定凍
巴打好勤力

我想問大家件ATOM LT係唔係就咁入機凍水洗就OK? 跟住掛起等佢乾
有無人要arctery alpha sl pants M size??係炮台山買有單
買時無帶羽絨褲去試 ,番到屋企先發覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞