[選擇題] 異世界冒險

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
係咩,我都冇留意,呢期唔得閒mon post ,費魯個個故之前全靠我,不過宜家冇下文咁
放心費魯好快會再出現架喇 另外巴打啲角色都會陸續出埋
巴打你個名其實改得唔錯,花傾腰本為戲稱,但古語有云,美人傾國傾城,花可比擬人。

仲要唔要角色 個個皮依濟做咩轉咗陣營 你估唔估到佢由咩名轉化而成
巴打們請繼續出招 其實我冇咁好文學修養
村長先生個名係點黎?
放心一定會有類似畫面出現
選項都諗埋
你想要男定女,正定反,正轉反,定反轉正,定唔正唔反

皮依濟=PE仔
要多兩三個正嘅
其他巴打有都可以拋出黎
新女主係時候出場幫手撐十秒
夏姆【女】【魔法師】
沙利文【大賢者】
費曼【男】
LIVE
揀1
名稱:菲芙蕾 Freyja
年齡:18
職業:魔法師
擅長:冰魔法
陣型:正義
外表:
白髮似雪,明眸如月。
生於北國的天才法師,神情冰冷蝕骨,喜怒不形於色。實則少年早慧,見盡人情冷暖,古道熱腸不想再曝露人前
push
push
多謝巴打們啲角色
但如果有戰力膨脹嘅情況我可能會nerf 人設會盡量附合著大家嘅要求 應該一陣十一點左右繼續出文
我記得高登仔JJ 30cm呢件事個30cm係未扯之前
洗唔洗係個故入面有個合理解釋女豬去叫主角起身見到主角有三隻腳唔驚
唔係呀嘛 睇真啲先
不過就黎要俾下呢項特點出場了
扯咗應該有60cm
跟住唔夠血暈低
可能發展到三刀流
推薦大家去睇下拔刀狂想曲呢本書
睇埋阿記踢完場波就開始寫

沖個涼再開始個故仔
但經過一番思慮後,你認為:「我咁撚勁揪,係外圍斬呢班垃圾只係浪費時間。」

你毅然步向森林中心,慢慢向著深處出發,一路上你都保持著戒備,小心地探索四周,你感覺到自己觀察力與專注力慢慢上升,而不久後你又再一次見到魔物,不是一隻,而是整整四頭魔狼。

牠們正在圍攻一個小團隊,總共六人,當中有著你認識的人,一名愛莉莎的追求者,他們正在艱苦地抵抗著魔狼的圍攻,魔狼們正慢慢靠攏,以環型包圍著這群可口的少年少女,他們展示出來的力量應該足以應付魔狼,可是必定會有人受到嚴重的創傷,這個時候你會選擇:

你會選擇:

!以下選擇可能影響潛在數值!
1 「幫下佢地又唔會少忽肉。」暗地伸出援手,引開兩頭魔狼
2 「反正佢地唔會死人,由得佢地打餐飽,傷哂最好!之前咁串咀要挑我機呀拿?」離開並繼續向前進發

等佢遲d幫下手溝女
收多幾隻狗看門口
你有著一份惻隱之心,雖然人家是含家鏟,但不代表你就一定要當一回仆街:「幫下佢地又唔會少忽肉。」

你從腰包間掏出尖石,然後蓄力向著魔狼拋去,可惜你沒有當狙擊手的潛質,石頭居然飛空,呈拋物線飛向團體中的一個劍盾騎士。

仆街了!!劍盾騎士被你一擊打中,居然在隱約之間失去了與魔狼抗衡的力量,你心想今次真係大獲了。

算了,幫人幫到底,送佛送到西,你決定一不做二不休,你狠下心腰拿出腰包中的圍巾包起自己的臉,你決定做一回好人,踏著步從樹後走出來,小團隊與魔狼都對於你這個突然而來的好事者感覺錯愕,你的開場白會是:

1 「我只係一個路過既假面騎士。」冷靜地作出自我介紹。
2 「停手,放開班令仔!」向著魔狼怒吼,展示出自己的威懾力。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞