[選擇題] 異世界冒險

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
唔用呢D下三流既手法既
識玩都係搶走條仔
不過因為係後宮故,所以都係以後鬥爭大婆位先要出真功夫
唔知會唔會有色盲白眼
成個世界得黑白根本分唔到果pat係查克拉定水
新個套火影都冇睇
得之前去左睇劇情場
有機會都要補下
咩叫下三濫手法
手段從來只有用同冇用

計好劑量落毒等連仔去探佢果時死係佢面前都仲得呀

咁好機會都唔賭上自己前途殺咗情敵仲敢話愛佢
巴打真係好痴線
本來你準備向齊格先生說明你已經得到了安德烈的認可,身體已無大礙,你希望可以盡快去到艾爾斯城找愛莉莎與妮絲,這幾天下來其實你從來沒有把對她們兩人的關懷與擔憂放下過,只不過是一直把想說的話收藏在心底而已。

但當聽過齊格先生一番話後,你決定了在起行前你要把自己變強。你不希望自己再次見到妮絲與艾莉莎的時候還是那麼弱小,沒有足夠的力量去守護自己重視的人。

雖然你並不清楚什麼是「力的體會」,但你相信只要慢慢變強,你終會在成為強者的路上得到答案。

「齊格先生,求求你幫忙把我鍛鍊一番吧!」因為接連的事件,三位騎士都有自己的事情需要忙碌,因此訓練場已經有一段時間沒有開啟了。你希望齊格先生能夠私底下再對你指導一番,你知道這樣很自私,但是你有必要這樣做。

你的眼神中有著某種覺醒,無論是拯救愛莉莎、妮絲也好,建立黑之族的村莊也好,如果沒有絕對的力量,所有的一齊也不過是個妄想罷了。

齊格望著你沒有閃縮的雙眼,也決定了幫你一把,老師的技藝傳承到他的孫子身上,這也是一種因果吧?

「竟然你有這種覺悟的話,好好跟著我來吧...」齊格先生走向工具箱翻查一番,先起拿起一把殘舊的劍,然後提起一個小背包把一樣又一樣東西塞了進去。他點算一番後就叫著你跟上他的腳步,然後你跟著他經過了一條又一條小徑,又一次來到了艾爾斯森林。

你們兩人正站在急流的前方,只齊格先生轉身望向你,露出一個笑容,不知道為什麼你總覺得他的笑使到你整個人有點發毛。

只見他向你拋出腰間的那把劍和已經札緊的小袋道:「接下來你要做的事情很簡單,在七天內狩獵總共一百頭初階魔物或者二十頭中階魔物,你的武器就只有這把劍,記住要好好使用,壞了的話你可就沒有武器可用了。七天後如果你沒有回到村莊,我就會派出人手去找你了。」

「什麼...?」

「放心,活要見人、死要見屍。」

「呃...等等、等等!」你見到他突然提起腳。

「食物的話,你就好好狩獵魔物吧,雖然肉質和味道差勁,不過總算是可以吃的東西。」

「祝你好運。」

「什麼...鬼!?」你只見他一腳就把你踢進急流中,大哥我可是才剛剛大病初癒呀!為什麼我身邊的傢伙都是學不會善待病人與康復者呢!

「呀,我操你們這群死殺的混蛋!!!!!」你一邊嘶叫著,一邊包緊重要的行李,順著河流的方向被沖往艾爾斯森林中圈。

齊格露出一個滿意的微笑,想當初自己被老師踢下水時,就是這個樣子吧?

接下來你將要:
!以下選項將影響能力值提升!
1 在中圈狩獵二十頭中階魔物
2 退回外圈狩獵一百頭初階魔物
1 在中圈狩獵二十頭中階魔物
2 退回外圈狩獵一百頭初階魔物
3 在中圈狩獵一百頭中階魔物
聽日起身時睇投票數再寫喇
之後將會正式進入精彩既選拔賽篇
番外既村莊篇已經完結喇~
列.登齊總算搵到未來既道路而唔係再尻流流咁得個講字
下個篇章會先救番醒老婆s,之後再開始選拔賽
希望咁多位投稿多D學生角色
如果巴絲們提供多於一位角色,我就會拎最岩用既放入故事到

名稱:
年齡:16~18
陣型:正/反/中立
城鎮:艾爾斯/漢多[北部],福爾斯、布斯諾[南部],哈多[王都]
武器:
長劍
匕首
雙手巨劍
劍盾
長兵器

指虎/爪/拳套
魔法(風 火 水 土) [光同暗魔法暫時唔會出現,因為係教會班友用]
背景:

我以為自己打錯
睇真D原來係你打既
BTW 呢個選項都可以一齊簡
但係唔知主角做唔做到呢
人都是逼出來的

有頭髮邊個想做熾哥

強逼c8763提早出場
原來有年齡限制
之前比你果個得14歲
幫你加番兩歲都得既
不了
親生女是有人設的

同埋你如果記得我背景點寫
佢根本冇打贏人的機會
傻的嗎唔識打人
巴打一於就咁喇
同妮絲一樣做特例入學就得
因為係另一位負責打人

同邊個打都打唔贏與同邊個打都可以打贏
個模組係巴打自己起嘅?
yes
人設都係自己畫
不過水平只係去到叫就畫到d野
加油!
鞭打樓主
兩萬字
一陣食完飯開始寫
只會拖更 唔會斷更
一點後出文 食個中午再回家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞