[選擇題] 異世界冒險

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
你50分鐘前
即係凌晨四點半都要走出嚟搵交嗌
閣下好撚得閒?
本身個故行文都偏輕鬆樓主又會同人你吹水互動
我鐘意搞下氣氛幫樓主推post順便講下我最期待咩話面有乜問題?
你係唔係要分析埋點解明明唔係玩SAO但我地係咁嗌二刀流星爆氣流斬?質疑埋點解主角可以見到愛爸有3個感嘆號?最好分析埋成個故事完整大綱同中心思想添呀
咁唔滿意咪自己落書局買本福爾摩斯慢慢分析推理囉
包冇人阻你
我睇你都唔只係第一日玩選項故
仲要係第一日上連登
甘甘甘甘你老母咩
連登夠唔可以打5p字啦你咪又係咁打
自己基本規矩都唔識仲係到扮哂野
空氣巴希望你唔好將自己一套做法套落人地到
其他巴打其實有自己嘅交流方式 你鍾意睇故同我交流我係歡迎你地留言吹水
但冇必要針住其他人嘅睇法去拗黎拗去
大家各自做好自己就得
希望各位繼續睇故9up唔好嘈
巴打又唔好咁嬲 大家性格唔岩咪block對方
上網無謂動氣
痴線
睇個故都要無啦啦搵位踩人
連登真係越來越多小學雞
算啦Ching
無謂再開火啦
大家都係想開開心心睇下故仔姐
俾個面樓主啦
收工了
番去食個飯就開始寫
只係想講內容就都講到好清楚要組 下一秒就話唔好組 好似冇睇清楚就講姐 有d唔合理 唔係針對人 雖然樓主話就話9up故 但其實都放左好多時間同心思洛去 係認真去寫個故仔比我地睇 都唔想人地入黎9睇完9講 呢個係我既想法 我強加左我既想法俾你身上 Sorry 我太認真 繼續輕鬆睇
新讀者,希望岀到同埋唔好死
虛構角色提供:

種族:非人
陣營:?
職業:黑暗法師
技能:操控影子(天賦),全部黑暗魔法(其他魔法全部唔識),武器2米高鐮刀(個人得150cm,年齡不詳)
簡介:黑色全身斗篷,白色面具,從來冇人見過真樣,平時最鍾意串人同食甜野,只會做自己有興趣嘅事,人稱死神
選項故有唔同意見都好正常姐,唔駛勞氣嘅
牙dick中肯
歡迎巴打 會盡力加嘅
鞭打樓主
與黑之族的同伴建立起信賴後,你重新一次認識到身邊的人,發現原來一直以來自己太自負,硬是將所有的責任都擔在自己身上。你發現其實大家都樂意與你傾談,願意和你分擔守護黑之族這個重擔。

你好像找到了某個方向,到底身為村民的自己想要做些什麼?你感覺到如果成立一個黑之族的村莊,然後再將黑之族族人與其他的人連繫起來,那未必不是個好的理念。

對於未來你有了一個矇矓的輪廓,不過嘛,現在你最緊張的始終都是愛莉莎與妮絲的狀態,你決定了探望過她們兩人後再為未來的事做決定,況且一個半月後還有著另一場會影響自己人生的校園選拔啲要參加,你要好好平衡時間的分配。

—獲得支線任務—
黑之族的道路 期限:三年
找尋隱居各地的黑之族族人,獲得最少十名各種族的同伴追隨

而隨著在床上休養三天的時間,你心理上感覺到自己好像慢慢回復得七七八八,希望盡快去到城鎮找那兩名對於自己來說很重要的女孩,你會:

!以下選項將影響主線發展!
1 嘗試獲得魔藥師先生的許可離開
2 思考偷走的方法

提示:主角處於脫力狀況,請盡量避免戰鬥
男主嘅30cm幾時先發揮作用
毒撚去到邊個世界都註定係毒撚
相處耐啲先呀嘛
個時邊有咁開放架 對不對
果時好似有初夜權
主角祖先咪領主嘅
1 嘗試獲得魔藥師先生的認可
可能當初佢阿爺都係靠30cm成名
2 思考偷走的方法

原來唔記得打選擇
NTR咗村長
食埋飯一陣夜晚再寫
大家開心星期五開心啲玩呀
你本想著立即動身去到艾爾斯城去,但是三位同伴見到你吃力的樣子後都大力勸停你這個魯莽的做法,黛絲更要求魔藥師安德烈先生好好把你看管著,你只得露出一個苦笑。望著黛絲那個大姐姐掌控全局的模樣,你仿佛看到以後維克過著「妻管嚴」生活的樣子。

大家圍著一起慢慢有講有笑,沉重的氣氛漸漸退去,剛剛一番吐露心聲的話使到大家更加融洽,你亦感覺到有著這群不離不棄的伙伴是這次事件中最難能可貴的收獲,大家對未來都有著憧憬。

「喂,你班細路,知唔知你地咁樣會影響到其他傷者架!」你們的嘈雜聲很快就引來了安德烈先生的不滿,來探病的三人都他粗暴地趕出去屋外,他們也知自己理虧在先,向你揮著手就這樣離去。

正當他們離開時,你見到一個身影與他們擦肩走到醫務所,來的是格倫先生。

「喲,列!情況有冇好少少呀?」對方是來探望你的,你見到對方手上提著一個裝滿新鮮水果的籃子慢慢走到你身邊。

「呢個係我同埋齊格先生既少少心意。齊格先生唔係唔想黎探你,不過你都知喇,岩岩個幾壇大單野唔到佢唔跟。」他聳肩說道,你可以看得出他顯得十分疲勞,看來這幾天的工作的確是要命吧。

你這次算是第一次好好與這位英俊不凡的騎士好好坐下聊天吧?以往的你與他比較少有交習,你會跟他談:

1 有關案件的情報
2 有關他的故事
1 有關案件的情報
2 有關他的故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞