[選擇題] 異世界冒險

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
對於星爆我有一份執著
唔經過長時間磨練係唔會學到架!!!!
星爆都咁耐
咁日蝕點算
仲有新修版嘅星光流連擊
除左我字仲有4個字
「我屌你老母」?
其實個關係欄title 用 RELATIONSHIP(人際關係) 、RELATIVES (眷屬)、BONDS(牽絆)之類會唔會好啲
可以一戰!!
係加埋有四隻字
虛構角色提供:

雷扎特
種族:人?
陣營:反派
職業:死靈法師
技能:全屬性基礎魔法、高階魔法(暗黑)、原創時空魔法(局部區域時空結界、未來時點單向跳躍)
簡介:瘋狂自傲的魔法天才,追求超越神的存在,能輕易把玩包括自己在内的靈魂和肉體;在一次遭遇女武神被她擊敗後對她有著近乎痴漢般的執著...
btw 大家覺得有咩可以改善嘅指教下我
發覺個故好似冇咩人睇
你同我講女豬平時着布衣同褲
我再望望張參考圖

動漫主要角色不嬲係要奇裝異服架喘樓主
舉個例子
幾年前睇遊戲王arc v
全校都係着果件校服
得主角可以將件校服當披風着係自己私家衫
女主件女校服就特別少布

btw
其實唔係你寫得衰係你太遲加入
依家成個連登都選擇故d人追得幾多個呀
遲下跪係到求D朋友幫手畫人設
不過其實有而家回po班手足已經好開心
睇下正皮見到都有幾個人有一齊都滿足
係到多謝咁多位巴打(or絲打) 包括埋唔留言嘅CD rom
聽朝我地繼續!
其實你算更新得快內容都唔錯
好過有個我依家跟緊嘅仙俠好多(作者仲要走咗佬依家另一個巴打代寫準備屠哂d角色
可唔可以三種能力都唔要玩hardcore mode?
第二天的清晨到來,昨天晚上的一場狂歡過使到大家今天更顯得抗奮,大家的準備也比上一次狩獵時更加充足。

你今天一改賴床的習慣,早早到了訓練場集合,你上前向熟絡了的齊格與愛巴打過招呼後,見到愛莉莎正在一邊整修自己的裝備。你主動上前打招呼,兩人之間不知道為什麼有著一股尷尬的氣氛,幸好因為其他人的到來而使到這個漫延著奇怪空氣的空間生動起來。

今天你們的團隊總共有五人;近身肉搏的的有使劍的你、愛莉莎以及使用板斧的維克,而遠程牽制的則有弓箭手黛絲與辛西亞。

到了這種重要的時刻,愛莉莎暫時放下了那份正萌發的感情,作為一個團隊隊長好好向你們講解一會兒的行動與大家需要留意的地方,你們的團體全是黑之族族人,因此人數根本無比與八至十人的其他團隊比擬,因此你們決定把目標放在初階到中階魔物身上,畢竟中階魔物也是有著一定的危險程度,團隊中就只有你一個人試過應付,而且你當初也將打倒裂熊的功勞歸在妮絲身上,因此大家也只把你當作一個普通戰力。

各個團隊預備好後都準備起程,但在出發前都被齊格先生叫住,他用一種意味深長的眼神望向你:「有鑒於上次我地有某位成員失蹤左大半日,為左防範大家係森林中有危機發生時無人黎到幫手,我地今次準備左沖天煙炮俾大家,當你地遇到咩危險既話,只要拉著佢,咁入陣既火系魔法會自動燃點起佢,而我地就會快速黎到你地既身邊。」

大家都轉身望著你偷笑著,齊格先生你話哂都算我半個老師?邊有老師會似你咁樣對玩個徙弟先得架?你有點想反個白眼表示你的無奈。

「另外呢,根據呢幾日既調查,我地發現唔知點解森林中既魔物好似越黎越多,而且係外圈都慢慢出現左中階魔物,因此再一次提醒大家,千奇要小心。應付唔到既魔物就一定要逃走同埋尋求我地救助,知唔知?」

人群上響起了和應,許多人準備這麼充足就是為了今天要親手狩獵上一頭中階魔物。

「祝大家今日狩獵順利!」

第二輪的魔物討伐戰又開始了。

[艾爾文森林深處]

「果然,呢到有人類係到長時間逗留過既痕跡。」暗夜對著妮絲說道。

「而且對方一定係極強大既魔法師,我感覺到地脈中既元素精靈好似俾人抽離過咁,呢到應該進行過一場方矩階級既儀式魔法...」

「其實回想番我都覺得奇怪,裂熊正常應該住係山洞中,應該唔會出現係我地上次既河邊既樹林。」妮絲冷靜地分析著,她好像聞到了陰謀的味道。

「唔同物種既魔物都有住自己既習性,但係就係呢個魔法令到佢地驚慌得有失去常識,四處逃散。」暗夜接道,這個人不知道是有意還是無意間令到魔物們都湧向森林外圍。

「我地上次查探過後同老太婆反映左,應該最快今日就會有支援黎到,希望千奇唔好出咩大事就得。」暗夜完全不指望王都那群腐敗的官員能有什麼用處,只能把希望放在學院身上。

你在團隊上擔任著斥侯的工作,幾時成功的偵查使到你們能夠找到合適的對象下手,不過你總覺得有點奇怪,不知道為何路上的魔物都居然很合你們心意似的只會以適當的數量出現,連群居性的金角魔羊都只有小貓三四隻地出現在你們面前。

不過因為收獲的豐富,你也不好意思打斷大家的興致,只是一路上都保持著警戒,不過你們也在不知不覺間去到了森林中圈,離深處只有幾步之距。

「喂,再向前既話好似就會去到到達樹海,有少少危險,不如我地原路折返喇?」樹海是村落中大家對於深處的稱呼。你想起今天早上齊格的話,你總覺得好像有點今次討伐戰不適宜太過進取。

「由你把口講出黎真係特別有說服力架姐!」你有衝動上前一巴掌煎落維克個死人頭到。

「我覺得今次阿登講既野有道理,我地都係番轉頭會好少少。」愛莉莎觀察一輪後發現附近好像也沒有其他團隊在行動,感覺就只有你們一直往著深處前進,大家都在外圈狩獵著;可是就算她因為之前的突破,力量大幅提升,也不可能使到團隊戰力變強那麼多,你們應該與其他團隊實力相若才對,她望了望你,好像在心中想著什麼似的。

「嗯,愛莉莎講得有道理,我覺得我地番番轉頭會比較好。」黛絲果然是公私分明的女生。

包包頭辛西亞是個比較害羞的女孩,她也頻繁的點頭表示自己的看法。

「唉,得得得!你地點話點好。」維克也只能同意這個比較民主的投票。

而正當你們準備返回時,突然一隻豬出現了在不遠處,牠的背部是一片綠油油,牠正在往森林深處走去。

「藥草豬!!」你們所有人都同時叫出口,藥草豬是極其珍貴的安全魔物,牠能夠產出用以製作頂級回復藥水的珍貴材料,「凝光草」以及「止痛靈花」,每一隻藥草豬都能說是一座會移動的寶山,這種珍貴的魔物只能活捉,不能夠殺死。

「我收番頭先句說話。」維克第一個提議前往捕捉藥草豬。

「呃...我都覺得呢個機會唔可以錯過。」黛絲與點頭的辛西亞和應著。

「的確...如果有左呢隻藥草豬既話,對於我地既村莊會係一件大收獲。」如果以前父親受傷時有這隻藥草豬的話,他就不會止步在中階騎士,也不必受制於...

看到這個情景,你就知道現在你們只有前進這個選項了。
過左太耐了巴打
如果當初你咁講我可能會尻作個故事都唔頂
我都好鍾意玄幻同仙俠
有諗過要本身有諗住寫仙俠 不過自己咁尻既文筆應付唔到

你如果同依家一樣寫法咁寫仙俠會好出戲
文筆幾好呀,故事都寫得好好
希望遲啲見到男主大發神威同埋識多啲朋友,組成一個更加勁嘅party

btw我有個角色推介
係我以前嗰故仔嘅主角
希望巴打可以試下用

虛構角色資料提供:

史派克

種族:人
年齡:21
陣營:正派,王都哈多 [國都機械學院]
職業:戈倫機關人偶使 [Golem Master]
技能:能控制冰和大部分礦物,可以在任何情況創造戈倫人偶去輔助自己工作和戰鬥

簡介:謙虛有禮的人偶使,正在研究一種永久的人偶技術-希望令戈侖人偶擁有智慧和意識;機械學院的頂尖學生,在國都擁有自己的工房
擁有[創]的稱號

慨念參考打扮:
比較瘦弱 黑髮啡瞳
平常穿著科學家的白袍帶著眼鏡
戰鬥時會脫下眼鏡並改為魔導士的戰袍和帶著一支鐵杖
穿著靴子
push
打怪既嘢遲d先
揀得30cm食女要緊
push 一陣寫
會考三十分張證書使用次數係跟科目有關?如果係上限要改到6
會考係計6科 每科最高拎A 當5分
頂佢 岩先打左幾千字突然冇左
下次我開word打好再貼上黎算..
世事都給你看透了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞