羽絨/風褸/旅行用品討論[9][年尾清貨] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
其實喺香港行山基本上冇咩可能着Shell行,因為太焗,排唔到汗
我自己嚟講20度左右都係Shell+一般T-Shirt
0度嘅話真係睇體質,穩陣就預多件薄Fleece喺入面,包夠暖㗎喇
過多幾日去日本,想買對手套可以㩒到電話,但係見log on賣成400-500好撚貴,各位巴打有冇提議邊d平靚正?
想平梗係買筆
Uniqlo有 好似$100左右
唔係好明
之前係Uniqlo 問d職員答我冇手套賣
用觸控筆方便過手套, 好平
著過, 買左, 掉埋. 完全唔暖.

一分錢一分貨, 上面要平既話...買支短身既touch screen 筆
base layer 我會買uniqlo 厚身個隻, 因為我唔滑雪行山, 呢隻啱晒靜態既人用
但我又怕隻手凍到僵硬晒
https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1118474

買上面呢對MontbellWINDSTOPPER Trekking Gloves Men's 啦, 應該300蚊到. 你要真係要有d 用既, 實要錢架啦, 一係就買支筆囉. 無乜選擇.

下面搵代理, 打電話去問

http://www.montbell.com.hk/dealer
依對剛剛去左東歐用左,0度都覺得隻手好凍
件羽絨洗完扁哂可以點搞
拎去乾洗 慢速 掉幾個網球入去打番鬆佢 睇YOUTUBE係咁教
其實件羽絨係咪唔可以長期垂直掛起佢?
無, 要touch screen 既, 又要below 0 度暖既, 唔係300蚊攪得掂既野黎.

我都係睇送食飯幫原本個人諗到最平而有接近功能既手套
手套去試下OR,唔錯
30/12落單 31俾左ups no.我 但依家仲未送到去ups 果到
係咪照等ok? 唔係俾人cut 單?
等下啦 唔係有寫預計到達時間咩?
有冇巴打寄過件ARCTERYX褸去加拿大做service (膠甩晒), 原廠qoute 咩價錢比你?
新年,人哋都要放假㗎
黑鑽好似有對-4度都得,百幾蚊
睇返 28/12落單先岩
落果陣話預3-5/7工作天咁樣?

問題係依家都未送到ups 公司到運去倉 但已經有運單編號30/31 出俾我

我都知新年公眾假期

但佢出得個運單編號俾我 點解唔送埋件野去ups
擔心俾人cut 單啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞