羽絨/風褸/旅行用品討論[9][年尾清貨] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
我有base 同 mid 之前其實都去過零下廿度既地方,只不過想買件可以係香港 當風褸 落雨笠下,同搵件靚仔啲著
如果考慮Arcteryx 既, SL 同LT 系列都係TRIM FIT, 會貼身D 型仔D

AR,SV 果D REGULAR FIT就會鬆身D

至於beta/alpha/zeta 果d就係衣長既分別

beta 大約前後都係到pat既上少少
alpha就前面短, 後面到pat既一半
zeta就好似前後都係到pat既一半
佢仲有好多系列, 但普遍 都係呢度既人都係講/買beta多

推介都係Beta SL/SL Hybird/LT, 如果簡樣既, 就不如簡自己鐘意既色落手
朝偉巴有咩睇法
唔係arcteryx 呢? 我都諗住hybird 同LT, 都係格緊價
冰島呀

買snowboots好

定呢類好呀?
arcteryx 你上 應該最平

用埋code

至於唔係arcteryx既shell我唔係好識,等其他巴打介紹
唔該晒,我都睇緊
但我見佢backorder 係點?
呢個你要問下客服, 我都唔知, 可能未翻到貨咁掛
係, 官方確實係話Cerium LT 約等於Atom ar. 所以跟據上面原文作者要求-15 度用的話, 肯定唔夠暖.
R2 800港幣我會出手啦.

Pata 次Permafrost 既得Hyper puff parka, 已經停產
800邊到有

咁R2配邊件會最暖?
人在日本montbell比香港平400蚊 但係好多都冇碼
岡山outlet, 得一件 Size S

Permafrost Down Parka (唔係light 個件)

22240 yen 免稅.....港幣唯起$1578....

一係Permafrost 厚版, 一係Kappa hoody

咁一定頂到-20度. 不過香港應該著唔到. 所以你問最暖...答案係一定唔會啱hk 用
低到爛,800FP加gore windstopper

睇嚟今年各師兄都滿載而歸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞