羽絨/風褸/旅行用品討論[9][年尾清貨] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
我返而着得最多係佢。呢排D天氣,18-25度左右,間中又有微雨,着一件就攪掂。
再凍D先會出動goretex同coreloft
如果想買件Shell Jacket 2月去瑞士Exchange 應該買邊款好 想一件過用晒去歐遊同埋間唔中行下山

睇到一樓不死鳥有好多款 睇晒介紹都唔太知入手邊隻先好

如果個款類似Beta LT 再加 fleece 同埋保暖內衣夠唔夠做

類似呢種類型既shell jacket 夠唔夠做/有無巴打有心水/經驗推薦下
如果想一件過既shell 件野點都要有內膽
如arcteryx fission sv

Hard Shell 既作用只限擋風防水 無內膽既極其量係香港捱到十幾度

實際真係要你自己試,每個人怕凍程度都唔同
咁想搵薄同夠暖嘅中層應該點揀
件goretex係唔保暖嗰種 定係死死地氣搵過件cheap雞雪褸會好啲
Fleece就求其一件衛衣都得
我就靚少少著haglofs 其實就無所謂
你怕凍就著多件zipup 不過驚運動量大好熱
我第一年玩都係求其淘寶買件 6舊水
你去邊滑
跟ATOM AR/BETA AR 應該, REGULAR FIT 黎
Gamma要買都買mx
點解你乜都問一餐, 正宗伸手黨
屌bns咪講埋有咩每種有咩優點缺點,咁都要問?
咪撚就係,理撚得人地點解貴d姐,邊到平咪去邊到買
你唔好問埋點解海洋公園m記貴撚過金鐘m記
唔係經常滑雪可以考慮迪卡儂d滑雪褸
幾百蚊貨仔
好多伸手黨問問問,成撚人問人呢件size岩唔岩,呢件同個件有乜分別,個邊幾度又夠唔夠,屌你老母自己落鋪頭試啦, Google都唔撚識用,正宗死乞兒
呢排已經好咗,Black Friday 嗰期全撚部都係咁問問問,文又唔撚爬,有好多問題答撚咗一百次都係咁問
問size果d真係on撚9,係咪冇自理能力買件衫都要問黎問去
自己想入面加衫咪預鬆d,冇諗住加咪預fit身,有幾難買呀on9
最撚多人問atom lt同ar尺碼有冇分別,潮偉巴答撚咗一百次都有
仲有成撚日問自己着咩size好,屌你老母去試啦,再唔係睇size guide係咪真係咁撚難
全部都唔撚答就最岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞