羽絨/風褸/旅行用品討論[9][年尾清貨] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
無左單仲整唔整到?

問下
要單架咩?
我見佢有好多種咁應該去邊用邊款
唔知, 我未整過, 有件2016年版, 驚過多幾年D膠打柴, 問定先
佢無問我要單
好, 唔該哂
我想問goretex大約幾錢
同埋係未真係物有所值 我見佢都唔平下
goretex hardshell 想平啲可以係外國網買,睇返自己用途最平千鬆啲,佢用途係防風防水,唔保暖架
但其實係未真係物有所值
咁其實佢同普通風褸 除左防水之外有咩分別
透氣性, 佢擋雨除左靠DWR(最出面既塗層), 仲有GORETEX 果種密度等水珠入唔到去

如果你話佢值唔值就睇你覺得呢樣野有無需要啦
件嬲有防水已經差好遠……
有冇巴打知香港邊到有Arc'teryx Nuclei AR 現貨? 急用
想問下 atom m size 岩岩好
l size 鬆動 岩身 入面加到衫

咁Arc'teryx Fission SV Jacket m size 得唔得?
沙木得l 上身就太腫啦
fission 本身都有內膽,你要去咩地方呀
S有得加件down喺入面,xs就貼身啲
都係冬天著咋 係咪太勁。。
因為我就戶外工作 想要防風防水
呢兩件型號係....?
左邊:storm cruiser jacket
右邊: powder land Parker
如果atom Lt /AR size
大家係會買鬆身啲
加件衛衣都鬆動阿
定係
加埋衛衣就岩岩好呢?
官網個鬼佬184 都係m size..

我m size 就全部野好岩身 加衫有機會緊
你要郁動一定買鬆,同埋香港冬天既話atom lt 是但加件薄hardshell都頂哂,你仲要有運動量
我就fit size
大一碼袖長好覺得唔好睇
m size 係岩岩好 膊 手 果啲都岩數
係怕加衫啫 打算去埋旅行用嘅
希望加多兩三件 可以頂到 5-10度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞