羽絨/風褸/旅行用品討論[9][年尾清貨] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
尋晚見到,提一提大家

尖咀K11 就快有不死鳥專門店

位置地下對住棉登徑
知唔知大概幾時開呀巴打
其實叫始祖鳥定不死鳥?
又多個地方試衫
仲有atom AR 同Beta SL 未賣

Beta SL 係Size L 打錯左
係goretex 風褸就買middle layer , 不過睇你去邊, 好凍既話, 你都係要買d 好厚既middle layer
夠架啦. 你預件野唔好太緊身, 著到fleece 係裡面, 就乜q 都夠
多謝潮偉巴解答
另外我想問問,我幾年前買左件北面嘅衫

入面果件Fleece唔知掂唔掂 ,定係要去U記買件新嘅Fleece。本身諗住係heattech+冷衫+permafrost light +頸巾+頂冷帽。我知道藏王都起碼-10度或幾上
fleece 既...好坦白真係Patagonia 個d 真係有保證.
咁如果得2000 budget,就算買無light版嘅都係要fleece係入面先夠暖
買light 實無錯, 總之唔好太fit 身, 著到衫係裡面就ok
Atom AR 同 BETA SL 屎忽位 同碼會唔會一樣
驚凸出黎
mid layer黎講,雨絨vs fleece vs人做雨絨,應該點揀好,雨絨同人做雨絨就最輕身
邊樣最適合係睇你自己去邊同咩用途
Black Friday 入左件Beta SL m size比老豆今日終於到 好在岩身
其實就係navy
同問阿 想知點寄
尋日去左試,發覺S/M都夠有著件fleece,只係 手袖位長同短分別 試埋冇light版,兩者感覺好相似,兩者著完都冇話好熱或者要出汗嘅感覺 係咪我有問題。件羽絨真係好輕好簿
btw旺角light黑色M已經冇曬貨
有無巴打知道atom ar有污積要用咩洗
係咪買gortex既清潔液就得
唔知邊到痴返黎 用水沖唔走
down wash?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞