Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
More Network Stuff
Thx
想問下用佢原本嘅地鐵站係咪做唔到轉乘?如果想轉車有無咩推介
喺遊戲入面禁暫停。然後禁好似第4個叫模組之類既。搵81tiles個mod。禁入面個制就可以。
不同線停同一個月台,或幾個車站放係隔離
就咁停同一個月台set兩條線都轉到車?我觀察過班人好似淨係識上車落車咁,唔識企喺度再等車
我屋企部電腦友廢 玩ps4版有冇伏
咁即係你set條線唔岩班契弟口味
啲assets多到一load asset editor就crash
屌隻game online game黎冇上網玩唔到啲assets唔係down曬落本機架咩
點廢法?
自己唔睇下down晒未屌乜嘢
日日都係咁玩冇加減過mod/assets
尋日開始屋企上唔到網諗住今日可以照玩cities skylines解悶
點知一開就見到冇左樣野,load save又真係load唔到

好地地點會有未down曬嘅問題
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=949504539
有無巴打,清楚single track AI用法?發覺用車站做分界失敗
個工業產區就職人數係咁跌,橙色條bar長期過半,可以點搞
隻game係唔係學歷愈高愈唔鐘意做工業?係咪應該要set某啲區prefer就業多過讀書?
https://www.youtube.com/watch?v=qSyBcQVZBDU

條友都set左鼓勵就業+唔放公共設施 結果都係無用 最後都係靠mod黎限制個住宅區等級
1:20 果到講的
非也,無工開,個個對會走工廠番工,樓主停建扮工室、商舖,人口上升,居民自動番工廠
限制住宅等級有咩用?
短期拆商業區迫啲人返工廠得唔得?
另外間唔時就會人口百幾百幾咁跌(而家玩到23000-25000人左右),check過出世嘅人多過死人,多數係咩原因?自己跌一排跟住住宅需求又會爆返
好似越低等級 居民既學歷就越低
人口通常因為死亡多出生,另外失業率過高,cims 會走人
Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4
https://lihkg.com/thread/1056740/page/1
推埋佢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞