Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
上workshop vehicle搵Hong Kong有好多
上面都有巴打講左
After dark必買
我覺得可以買埋snow fall同industries
同埋mass transit
十卜industral ,AD 最有用咪個cargo harbour hub
thx 巴打
買左after dark同industries,想問下係咪要開新save先玩到?
唔洗開新save
有錢嘅可以買埋part life同mass transit
其實我覺得除左disaster, 其他都可以入
disaster我都無入過
裝太多DLC會唔會令到入game慢左?
咁我又唔覺,反而多mod同asset好明顯會慢左
我唔知係DL太多mod定DL完DLC 覺得入game慢左,如果係咁似乎要delete 咁啲mod先得

我想用parking lot road,上youtube睇點用,但係點解劃完個位唔俾我set車位?

呢張先係
用moveit
成功,唔該巴打
想問下各位高人係點設計個城市?我試過起方格畫格仔同不規則咁起都好肉酸
東京都下町格仔區整齊舒服
https://www.youtube.com/watch?v=f6VltRmRpt4
我上網爬文有人話路口角度愈細,架車轉彎速度愈慢,玩玩下會有交通問題,所以好多路口都唔會細過90度,同埋整好多迴旋處
但係條路拉曲線就會好似亂咁畫咁,真係唔知點起先靚
點交通問題法?通常都係衰cut 線
轉90度減速最明顯
我覺得好多時都係轉彎減速,但後面又有一堆車跟住,條龍就愈來愈長
呢隻GAME 最難玩同最好玩都係起馬路
呢排無聊上 workshop 睇下
發覺越嚟越多中國人整嘢
見到有個叫地圖叫 Hong Kong, China 見到都唔開胃
第一頁教整馬路條link死左
支那仔係要搞埋啲小動作刷存在感,唔見佢地話shanghai, china
唯有香港人參與多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞