Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
asset 多 ram 多多都不夠, 你上32 啦。
都係填滿佢,唔慣留空位
最主要而家肯畫2*2 3*2可以多啲變化,冇咁死板

以前4*4/4*3建築 (區間8*n)

而家導入1*1/2*1/2*2/3*2建築

開始發展西面, 一片樹林區域
錯post
array over index 應該點解決
我有用81tiles mod
但熄左都仲有error
佢唔不停彈黎我都唔理佢
睇下output_log出咩error先, 未必關81tiles事
有時Processing Capacity 飽和會減少出車
圖plz ,有時Ai 缺䧟橆解
大陸撚
太多垃圾處理唔切
簡單d 講2部車既垃圾就要燒幾日
有一行係講積左幾多垃圾係焚化爐
好似係bug黎?
唔識分配
btw 垃圾站cover既範圍好大
去到好遠唔出奇
垃圾車成日去out of coverage area ,似乎跟垃圾量而定
回程可能搵條快既path番去就出左range?
個coverage radius數值成日覺得冇乜用

如果唔同區域之間嘅連接路(eg highway)用tmpe block左啲服務車輛通行,會唔會可以間接迫令到啲服務只服務其所在處附近區域呢

我試過警車唔得
所以我通常起近d個人口區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞