Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
毒步都入埋嚟
Hello
好好玩呀隻game
有無sample? 唔太明
記得有mod 可以Unlock EURO theme 既建築,Vice versa

係咪想要呢種

係嘅話要DL幾個MOD
1. Ploppable RICO, 呢個可以比你自己揀起咩住宅/商業大廈, 平時你劃左條綠色藍色區域要等佢隨機起, 呢個可以自己控制, 仲可要調較大廈住到幾多人/商店有幾多工作崗位
2. 各種assets, 搵unique building 嘅話最好用埋profitable tourism個類, 我50幾棟要成十幾萬維護費 要用profitable tourism 乘大返個收入
你搵resident/commercial 個D可以配合Ploppable RICO起

3. Move it, 呢個玩mod基本上都會裝
唔想自己人手一座座咁起
我見人地d片都唔洗做d咩
劃個高密度住宅區就會自己走d高樓大廈出黎
咁都係要dl assets
同埋人地私底下可能set左好多野 比如將assets 分好類入theme,佢劃左區個區就淨係會有某一堆大廈,另一區就全部矮嘅
轉district style 起唔起到其他樓?

終於整到個爛鬼湖
搵到原因了,原來個map係歐洲風格唔會出高樓大廈
舊save

新save

assets list?
我有成70版mod 唔知點列出黎

怕咩吖
我係唔夠ram裝咁多
巴打們有冇咩post modern assets推薦
午夜ノ香城

新手一問 我宜家玩緊PS4版但唔夠喉

嚟緊想轉玩PC 想問下如果想好似樓上啲巴打咁起到咁靚 電腦配置要幾多先夠
追過post 有巴打講緊ram 最少要16/32GB 咁display card 應該幾多先夠
我諗最重要係ram/cpu
我display 1070ti 但得8gb ram 同i5有時會幾lag
所以最基本就i7起跳?
2019年之前成功用自研方法整到個超長module station方法, 唔洗跟community user提供要用move it嘅方法
世界和平
萬眾歡騰
新年快樂
蘋果遊戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞