Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike

起左兩個城市邊緣區

暫時起到咁嘅款,係咪要預留返啲空間起火車?
希望新幹線車輛個作者會出W7/E7
小弟反而想要新幹線100系、200系
留定位先 之後唔起另一回事
上個區唔記得留位放地鐵要拆一堆野再起過
人口係咪上到60萬就唔會加??
玩左好耐條綠色bar keep住冇需求
巴打用左咩mod無晒啲斑馬線?
拆一堆嘢人口咪大跌
YT140 紺野 つかさ整既Asset
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1273305772
(有唔同種類既路, search作者名就有)
我有用realistic pop mod所以無大跌
所以最好都係預早留位
Thx
火車係咪要黎連接大區同大區,如果想入細區就要轉地鐵/巴士咁?
其實都無咩所謂, 睇你想點玩
我見youtube 都有人玩長距離單軌
之前玩個城就係起完火車無人搭係咁蝕錢
反而地鐵/巴士就間唔時有賺,但巴士多又會搞到路面勁多車,所以都唔知點起好
https://www.youtube.com/playlist?list=PLOlVZvHDbCW0pdBBll7vjw-2j5Zkl4Adr
而家參考緊呢個人嘅玩法跟住嚟玩
唔一定要賺錢既
有工業DLC 已經賺到笑
唔賺都算,佢係無人搭,明明已經同地鐵站好近連住唔同區都無人搭
會唔會係你個城既人無需要由一區去另一區?
你比個map 出黎大家研究下
而家玩緊新save, 舊嘅delete咗
想問下有無CSL map view 嘅mac 版?CSL map view 得window版

貨運果d 搞到好頭痛

已經分開左城外同城內d 貨運火車
同埋普通人用既火車線都分開左
但係城內果d 比人當左做捷徑

當東南西北有4個地區, 各自起左1個城內既貨運火車
但係d 貨車就係南面入左貨運火車
然後係北面貨運火車出番黎, 再上出城外既高速公路出口d 貨
搞到我城內d 貨運火車線都爆曬
仲有個問題, 有無mod 可以加海上d 航線
我大半個地圖都話connect唔到航線
而家成個城拆曬留番D路再規劃
學左D新TECHNIQUE而家小試牛刀, 地價又真係高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞