Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
用mac剩係可以加RAM
外置display card

利申mac pc 都有玩
唔support
我係2015 late都得?
oh...

好似唔得了
其實可唔可以玩人地個save
有冇咩網有save share出黎
steam個workshop都有
我都係玩Los Santos
不過改一個已經規劃好嘅地方
比自己起過個新嘅仲難
好多都要就住就住
我多數都係參考
大家有冇整特急通勤火車參考?

呢個落橋位點搞好?
等燈等到塞晒上橋度
太少接駁位? 起多2個會唔會好d
1. 未起完可以整個u-turn(雖然唔真實)
2. 搬走北行on-ramp
3. off-ramp十字路口整兩線approach(一條直行或右轉、一條右轉)+ 單線左轉 slip lane
4. 唔知南面咩樣,講唔到off-ramp點diverge好
我個城計劃中分左東南西北4城+中心商業城
暫時整左北城同一半南城,一半中心商業城

半身有條8卡新幹線
北城1站<>北城2站<>中心城<>南城1站

最近拉左條16卡新幹線直通北城1站<>中心城,完全冇人搭
Off ramp改左做單行道,剩係好左少少

Btw,我個城好似死亡潮緊,係咁跌人口又爆住屋需求
工廠區唔夠工人又開始執笠
搞到右轉車流都少埋
人口由15萬大幅上到17萬,出生率過千,再急跌至12.X萬,低過以前,全部需求都十分低
如果工業需求高,商業需求低,但係工廠又成日話無客人會係咩原因?
想問下點解我高密度住宅最高等級都只係得幾層
成個風格係好歐陸風咁既
點先可以整到人地幾十層高樓大廈現代風?
依個樂靚
map theme開左歐陸風
你同我一樣選map選錯左
重新黎過啦

咁應該選咩THEME?
同埋我見讀取存檔個時可以換theme
換完之後刪除建築再起過係咪就ok?
同埋有冇mod可以刪除哂所有建築,除左d路?
繼續跌,跌破12萬,我熄左Citizen Lifecycle Rebalance
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=654707599&searchtext=rebalance\
city statistics 過左2149就停左
直接起個roundabout 就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞