Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
咩事咁多垃圾車
唉唔知點講...終點站成日jam車搞到好撚穨
車數同stop 數一樣通順都smooth
可能你個終點站應該整個佔地大d 既。 好似日本個d 車站廣場。
唔係有mod可以自己set一條線出幾多抽車咩

搵到一張比較似樣既, 其實整得好好 有難度。
呢張整一年都整不到。
呢d要超多mod先起到
趁住個sale順便買埋
我個問題係火車嚟
用左,set埋不扎堆,過一排都係會jam

留意到過一排個系統會同我重新出車跟住就好易jam
個車站有冇相睇 ?一條線用一個月台好少jam 車
出左街,番屋企cap番。我設計係用每條線都有專用月台。不過尋晚聽你講試左車站數=列車數之後,就locate到個問題所在。

最主要原因係上車是時間長,搞到班次延誤。成因有 某啲站多人上、要走去尾卡上車因編組長。
當然仲有唔知點解會個系統好似會重新出車搞亂咗啲班次。
另外有啲用短編組又冇咁多客嘅路線,列車數<站數唔會jam。

我想盡量貼近真實,如果都解決唔到應該真係只有改載客量
有見過你post但冇試過無故斷站點
至於1xxx%我就試過又係會搞到jam車
我當住係bug算
唔清楚你咩情況, 聽落似bug.
只能講我起火車既話會分開外來車路 同 本地線減少負擔。
想問下你地有冇香港巴士合集?
1xxx % bug 來
至於斷站,試過因為兩個分開車站月台太近所以有第2條路線而斷線
新年steam 有減價,有咩DLC值得買?
你手頭有啲咩?
After dark 同 green cities 基本上必買,玩熟左可以買埋parklife 同 industries, 會多好多野玩
因為唔知買邊款好
係咪如果多過一個DLC可以同時喺個save度玩到?
green city
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞