Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
之前Black Friday都唔減今次都未必減喎

但新劃既Free style工業區好似話係唔會fulfil industrial demand?
我研究咗一陣 好似係 佢即使冇demand都可以運作
的確係,起極新DLC ,industrial demand 依然medium ,新DLC工業區worker 比game built in 少太多。
specialized good production 長期購錢,其他購蝕不定。不過on 了unlimited money 懶理
https://steamcommunity.com/games/255710/announcements/detail/3442337489559827298
free update,主要針對industrial dlc 多,不過新DLC industrial supply 依然唔計落industrial demand
Fixed: Possible Memory and Performance leak
Fix左D乜
你地會唔會開日夜功能,定全天候都日間

貧民窟唔係好夠密集點搞好
我就係用ploppable rico 逐格砌個貧民窟出黎
不過skyline 搵唔到香港個種殘舊嘅巨廈 得呢種巴西貧民窟

同埋有時起密集好難起,佢最多起到路邊個格,搞到兩條路最多隔兩格起先夠密

仲有我係用開棋盤式咁起,有時一個格入面沿路起曬大廈但中間會有片空地唔知點用,或者岸邊圍左邊會凸一堆空地出黎

有時都係要自己用prop 慢慢砌個公園出黎
有冇巴打有d好嘅方案點善用呢d位
有無人好似我咁起來起去都唔滿意
不停咁拆完又起

好鐘意呢個全息廣告牌
屌米
仲有華為 呢兩個幾搶眼所以照擺落去
咩prop?
chur 畫新區連dynamic weather 熄左

原來move it 可以郁埋屋, 依家終於可以砌到密好多
有冇繁中,見台仔玩都係殘中
SOR睇左#1了
想問邊條kinguin KEY一定得,wideworld會寫係邊度
求貧民區
之前喺workshop 經過啲港式嘅住宅大廈,不過無咩貧民feel. 其實香港貧民窟應該點整?鐵皮屋定唐樓?
呢種
寮屋區而家比較少同遙遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞