Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
https://steamcommunity.com/profiles/76561198191874350/myworkshopfiles/?appid=255710&p=4
我覺得依條友啲樓幾豪宅feel

如果低密度少少嘅可以試下joak’s apartment
或者依個
https://steamcommunity.com/workshop/filedetails/?id=946636686
個火車站原址重建完有一邊月台冇人搭,load舊save重試左幾次都係咁

我依家睇緊d獨立屋
講起黎幾好笑,我地覺得獨立屋係正野但係game呢d低密度住宅唔值錢
請跟我講一次

係輕鐵唔係乜柒輕軌
Tramway 同Light Rail 台灣同用「輕軌」,香港的「輕鐵」用字更定性於某公司慢阻路轉向差的區域鐵路系統
好少玩獨立屋
不過遲啲整條渡假村玩下都唔錯
地形工具係有啲bug
平地要先用edge再用smooth
如果一開始用整平
會有機會變咗個大窿
入唔到game
入親都彈

想問下steam重裝可唔可以bookmark定d assets
到時一次過重新download?
我彈機通常因為爆Ram
Savegame 個度可del 所有customized mod and asset ,then resubscribe

請問呢個係咩mod
成日都塞車 勁無癮
1. 左上角咪有寫
2. Toogle traffic light vanilla Mass Transit free update 加咗
TME 1.10.7
Traffic Manager: President Edition
version 1.10.7
岩岩見有新dlc回歸
想問下個新個個工業區區域係未一定要開起有自然資源既地方先得?
睇你玩邊種
開礦鑽油點都要有資源
農產品可以用溫室,種樹就用自家植樹場
唔係砍街外啲樹,所以種嘢就應該冇咩影響
養牛嘅話,可以自己種嘢或者買農產品

有無可能令啲車快手入到去貨櫃碼頭
次次睇住佢轉90度入去搞到慢曬
我用緊e個mod , d車輛AI 開唔開好?
好似開完仲差過唔開
你個入口整到d車可以唔洗轉90廣直入直出咪得
好多人搭火車

碼頭包左條路仔仲要有兩粒node唔可以入佢中路
Touch This
呢個concept係不變,raw extractor要,resource processor唔使

玩MOD真係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞