Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
點解你地咁快玩到咁多人口
我呢個save玩左一個禮拜先40k
靈車密過巴士
開多幾區
留名,想問下大家係點樣穩定地賺錢?我個城成日賺萬幾蚊又倒蝕返萬幾蚊不停loop,睇返應該係商業區收入唔穩定,可以點搞?
同埋我公共交通set左火車、地鐵同巴士,唔明點解火車勁少人搭,反而地鐵同巴士就有錢賺,點樣可以令到人搭多啲火車?
Cims prefer vanilla train for long distances
圖?
火車站同火車營運成本,點起都蝕
我玩咗一嗰月啱啱先25k
近排先發展高密度住宅
淨係做貨運會唔會好啲
區內用地鐵,一區去另一區用火車
我d火車勁多人搭
d人同時死曬d收入會跌好多
會塞死即係交通要諗諗計
Cims prefer commuter train 多過跨區巴士、船,地鐵長中短距離 cims 都湧去多 ,單軌同地鐵慣成差不多。
現實成本,營運成本:地鐵 > 通勤火車 > 單軌,game 內 commuter train 同intercity train mix ,auto發車量不足以通勤需求
真係唔夠車,所以我d預算調到最高
發車量多過站數會塞車
所以就變到張圖咁
有無野可以改上落車時間快d
unmodded 無法,mod improve public transport 可以force 用車型同手調發車量,調座位數
話說我發覺n700 16卡個assets in game得15卡
我之前個save terminate station係單月台
列車數少過站數,開左不圠堆都係會喺terminate到塞,跟住jam死
巴打有無圖參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞