有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike
屌你老尾 考final仲辛苦過踢英超
英超聖誕快車都唔洗日日踢 呢科上晝未柒完晏晝又要考 跟完聽日又有
係咪個人太緊張、太集中 ?
考完要休息多D啊 !
辛苦路有排行,對自己好D
讀書既事 ?
有咩想講都可以係度傾下喎 
FYP真係................
不過長命功夫長命做,做下休息下,先係正路
係溫唔切唔識答 / 預計唔到出題難 ?

遲佐見到,希望絲你大步檻過

離完sem又近佐一大步
個人有冇輕鬆番少少 ?

有冇多D時間可以擺落呢科度 ?
每科要求都唔同嘛 我唔是咁清楚
只係覺得每日down一個grade既話 應該會好大壓力
所以對於我黎講,GPA唔係太重要
反而自己係個course度學到D咩 重要D
尤其是近排既天氣
睇下會唔會有D咩時間 / 地方,令自己可以集中D溫書
sub grade姐
又功課project又考試都算
再加埋科實習 紅日都要翻 攰到隻狗咁
真係唔爆壓力唔得
都係盡自己力去發表下意見咋

一直都覺得讀VA好有才華,搵到屬於自己既STYLE就好
繼續溫書定繼續訓
最後一年 盡做埋佢

然後你會發現,好想繼續讀u
好可惜
但巴打做得晒四題,應該大部份都有把握 ?
其實都識人雙修,又retake又asso打算雙重保障
自己會多佐個機會,但條路會行得再辛苦D,都有可能兩頭唔到岸
唔知你有冇信心、毅力做到?

但其實巴打 你係想讀番商科 ?
第三題唔喺好識
有改同無改第四題
應該喺A-同B既分別 好可惜

依加身體方面還好嘛?

你會唔會想傾下,睇下點樣可以舒緩到情緒 ?
如果想既,可以TG
https://t.me/justtellmeee
唔係好明
有冇得講多少少

仲有一個SEM既時間,要珍惜啊

如果你覺得延遲考試,自己有信心發揮好D,而又可以冇咁大壓力
我覺得都冇壞既
夜訓真係好傷身
個人成日都會冇咩精神,皮膚又會差佐

其實我覺得放低,唔係完全唔諗、唔擔心
反而係諗同擔心既同時,要識得接受結果,想既就諗下點樣改善到
不過都係要慢慢黎,曾經咁重視,唔係一時三刻可以放得低

你個exam timetable..............
ANY肥,加油啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞