有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike
我明 有時9點堂 一放學就搭到老鏈咁遠返工返到8點

我呢啲廢柴asso仔都咁辛苦 你哋正牌大學生壓力一定更大

加油
exam好撚難
預defer
次次sem尾都諗住下個日日溫書,但最後就變左下下個sem
post deadline fighter表示平均過一日先交野
今晚要交不過而家瞓
痴撚線垃圾人生
屌想做逃兵睇醫生等補考
一陣考但溫完都係唔識做past paper
呢科唔肥得一肥就要defer
呢個sem讀得好唔上手 同gpmate好唔夾 仲比人freeride 頂唔順
岩岩考完試 考前勁焦慮 又食唔落又想嘔 考完又係咁諗返份卷好驚炒
完全一撚樣 我都係咁
考試前兩日仲係到做essay 因為我要做埋佢嗰份
身邊同學仔同個tutor都叫我繼續讀上去,
但應該讀完之後就出去做野,始終都要幫補返屋企
之後應該夜讀上去
Ku nursing?
我係讀緊part time master
由business走返去讀science覺得好吃力姐
人大佐,發覺大家都各有各忙,要一齊抽到時間出黎見面都唔容易
今次唔齊人,睇下會唔會有機會再約,如果有心就總會約得成齊人既
不過都鄧你開心啊 終於可以搵朋友見下、放鬆下個人
幫你集個氣
做完佐既野 可以先放低唔諗住
俾自己抖抖氣再衝考試啦

37課真係好多
如果係我應該會tip題溫
今日就考啦,幫你加下油
今日出成績 pass左已經好好

想同咁多位巴打講 努力係有回報
你精神好繃緊啊
有冇方法俾自己個腦放空下,唔諗咁多功課野架
再搏下一科
你讀緊咩科啊 ?
如果想chur minor,你對minor果科比較有興趣 ?
如果係遊走hon與hon中間既位置,可能就要努力多少少

其實都唔係架,我知每個人都會有自己惰緒低落既時候
但如果係唔開心既時候,有人聽下自己呻、可以支持到自己 (尤其是精神上
就可以俾到動力自己去振作番
所以先想係度開post 俾大家呻下
ching你之前都keep住有過3 ?
係身邊既人俾到壓力你,定係你對自己有一定既要求 ?
ching依加讀緊咩架 ?
如果對依加讀緊既野冇興趣,有冇諗過自己鐘意D咩、想讀其他咩科啊 ?
以前從來都唔會半夜扎醒
呢幾晚訓到半夜一定會醒一次
又晚晚發惡夢
睇黎係屋企人同GP mate都有俾到D壓力你喎
但你今個sem係因咩事覺得讀書唔上心啊 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞