有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike
樓主咁Q得閒既?
玩開咩運動 ? 有D運動都可以係一個發展既方向啵

如果對起屋有興趣但又唔熟,可以睇多D唔同資料啊(eg 前線地盤/建築工程),睇下自己係咪真係想做想試 ?
閒人一個
溫到仆街!!dllmch
成日都想早啲做 但係永遠都專心唔到
hea吓hea吓到最後都係冇咗件事
好似前幾日咁 份野幾個鐘先打咗兩行字
啲朋友個個好自動自覺 搞到我好大壓力
不過希望我改到啦 自己都知咁樣唔係幾好
工程讀過,我唔掂
可能真係要做前線個D
但其實又想試下其他工,不過都諗唔到
sem中chur到依家

幾時考啊 ?
cover page 同 內容 之間既距離,可以好遠好遠
每個人做野既習慣都唔一樣,都冇得咁比較既
你係咪愈近deadline就爆發力愈強既人 ?
唔係啊
我做野係要慢慢做先有質量
但係我成日都拖到冇時間
可能你都未搵到一個行業令自己想專注發展 ?
生涯發展既起步階段,可以先由能力、興趣、經驗著手
你可以試下諗下 ?
不過係長遠規劃,未必係一時三刻諗到,慢慢發掘下
有諗法既話都不妨同朋友/屋企人/我分享下

你讀咁chur既科
不過我會覺得 有時付出同回報都成正比既
你依加chur慣佐 個人能力反而都會提高佐

咁到deadline迫近既時候 你應該好辛苦
再唔係就只做到量 做唔到質
可能都要慢慢轉變下
如果繼續落去 驚你會覺得後悔
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站www.help4suicide.com.hk。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!
公平咩 屌你
睇啲 motivation study 既video ,即刻想溫書
其實真係會架咩
Tomorrow
姐係咩video😮
精力咁旺盛
得唔得架
忙有忙好 閒有閒壞

求心得分享
時間允許既話 每溫一段時間 (eg 一/兩個鐘) 就抽10-15分鐘黎輕鬆下
碌下連登/聽下歌咁 睇下會唔會好D
有時令個人太緊繃都唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞