有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike

咁快出成績
不過係開心既
係工作需要姐
不過讀完都未必有得轉到工
咁你真係好著緊今次既成績咁
除佐趕deadline,呢幾日仲有做D咩架?
讀到year幾啦 ?
當初點解會揀呢科既 ?
year3
都係jupas既錯 入到發覺自己唔鍾意又唔適合但又唔夠薑quitu
咁你應該幾重視你依加份工 ?
好似好多人都會做做下野再讀書 裝備下自己
你本身對依加讀緊既野有冇興趣架 ?
都有d嘅
為錢我先讀嘅姐
總冇可能做ca/aco做成世嘅
會真係變中華英雄嫁啦
澳洲讀緊

pass已經好開心
上過高峰,好難接受自己向下行/跌落谷底
ching可以搵下自己上個sem過到3既原因
睇下有冇得用番同樣既方法/態度去面對番

不過每個人好似點都會經歷失敗,唔開心就一定會既
有時學識接受自己會退步既事實,可能都未必唔好
其實我d野做得好快手所以無個種dealine既絕望感
不過chur到好盡壓力唔經唔覺就變到好大
有時都會hea下做下無聊野relax下
但感覺無乜用
個人一樣咁躁同焦慮
根本個腦gen唔切咁多野
三千字然後有份作曲
今次勁嚴重 長期唔夠訓 就算準備訓
個心都跳得勁快 係咁諗 好撚多野做阿 仲訓
就算訓得着都好快醒
好驚拉唔翻GPA 因爲個垃撚圾 group project
考得好咪好
考唔好就撚就
我之前都係咁 但最後都冇乜事
起碼你都叫有備而來,就算唔熟都有個底 唔洗太擔心
祝你好運啊
考完就訓番夠,養足精神再戰!
有冇話因為咩事,所以走咁多堂啊 ?
繼續幫你集氣 !
依加溫成點啦 ?
其實係自從炒過一次之後考試都會有呢種感覺 最攞命係考完會係咁諗住份卷 考之前到考之後幾日都會一直勁驚炒
下次要小心選擇組員
不過一個人做晒真係好sad,有冇叫過佢地做 ?
year 1 ?
science對於我黎講都好難.......
如果真係好唔鐘意,上到去都好辛苦
但你有冇話覺得自己傾向鐘意D咩? 又或者覺得自己叻D咩?
要對自己工作幾有熱誠 先可以為佐工作需要去讀書
當你老細係林鄭嘅時候你就會想去讀書
同埋比女同朋友嫌棄我人工低搵得少
唔想衰比人睇
真係好難揀
year3 應該都tran唔到科
或者會唔會有機會係課外時間發展下自己既興趣,令自己冇咁lost ?
haha 證明佐努力都係有用
考完就去玩下 輕鬆下
已知自己F/D硬,coursework肥咗唔夠30%(mid term+lab)
係咪可以唔洗考final 準備retake
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞