有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike
溫final:一個問號引發好多個問號
I dont know what I dont know
生而為人好辛苦
唔想溫書唔想追hon
見到d deadline final真係好辛苦
捱埋禮拜三嗰科就完sem啦
雖然星期一就考final, 但因為做完所有野所以依家冇晒焦慮反而好輕鬆,淨係要溫書
讀左四年冇興趣既科
當時冇決心轉科
以為自己會捱得過
諗住出黎搵工都唔一定要做番呢方面既野
然後而家Defer+retake緊一科
果科讀極都係唔識 assignment做到屎咁
好撚大壓力 日日都係度諗再fail點算
雖然屋企唔算好等錢洗
但都想快啲出黎做野等兩老輕鬆啲

唉其實再fail多次真係跳樓都唔掂
覺得自己好撚廢
好撚大壓力
點解自己可以咁廢
明明有興趣既科都讀到成pat屎咁
但我又唔想放棄,我真係好鍾意
點解好人好者會揀psycho讀
巴打介唔介意講下讀緊咩?
屌份assignment 好難做
三大CS
瞓唔到 又情緒病返嚟
溫書都冇咁躁
最躁係要執啲group project report
個撚個都冇撚柒腦
啲concept錯鳩晒 啲idea同埋point又唔撚make sense
英文又差 連passive voice都唔撚識 字又串錯
最撚on9係每個人寫撚咗三四十版紙
咩鳩都寫 好似諗住愈多字就愈好grade咁
五六條友一組都成百鳩幾版, 份report
次撚次到report deadline都勁撚躁

我屌你老母呀
完sem 啦
諗起以前讀書 雖然只係HD 但有時覺得運氣真係重要過一切
一開始入左堆晚晚開會組 結果次次assignment拎C拎D
之後轉左堆正常組 開兩次會就開工最後一齊檢查交 結果次次拎A拎B
自問自己實力真係拎B拎C材料 但有幸入左堆正常組 結果真係好唔同 而轉左組後GPA都keep得住3.幾以上 相反以前係晚晚開會組既GPA得1.幾……
就死 後日開始考到星期四
You too
同感
Fail 過5科
希望呢個sem pass到晒
求grad
未溫哂呀未溫哂呀仆街啦我今次
今日ar
巴打final year?
係啊 都係defer緊
明明下個sem grad,今個點知炒左幾科收信,點都要defer個sem。下個sem再咁就實比人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞