有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike
見到你既形容 都覺得好辛苦
中間會唔會有機會俾自己放個短break,放空下個腦,咩都唔諗 ?
一次要chur咁多樣野 有時真係會頂唔順
有需要既話留tg傾下 ? 睇下可以點樣同你分擔到

大概咁睇一次,揀唔熟既睇多幾眼
唔知對你而言有冇用,不過我諗係其中一個快速溫書既方法
係咩方程式啊 ?
有冇得試下理解背後個意思 ? 有時明佐個CONCEPT比起死記更加有用

連續考咁多科,個人一定會好攰,甚至會覺得好頹
想既就上黎呻下 當俾自己放鬆下再溫
還好啦 逢星期一五練7點 6點天未光就要行去體育館🤦🏻‍♀️
理科既野 我都真係識條鐵..........
EXAM考得好唔好 都對個grade好大影響
不過我覺得exam都幾多未知數,只要盡佐力去答就好了
都叫有個目標俾你努力下
但你點樣由頹 >> 早人一步做晒野架 ?
點解人哋考完試都一個二個一齊行
點解自己永遠1個行
ching defer ?
21cred真係會有D chur
仲有冇其他人同人一齊努力下架? 搵個同路人都真係幾重要
咁你既目標係咩
Final year通常都係緊張FYP咁 ?
如果之前幾年成績都OK既話 應該都唔會差太遠
會唔會有同course既同學/prof可以問下
不過成個sem時間做fyp好似幾jeng
到時你應該輕鬆等畢業
係影響到會fail
好多科都會exam派f
幾個到幾十個都有
就算平時交齊assignment lab report 加埋midterm唔錯都冇用
exam f final grade就f
ching讀緊咩 ?
重讀係重讀炒佐果科 定係點

如果大叫可以舒壓
不妨每日上黎大叫下
好多人都好現實 唔熟唔會理你
好撚攰
屌 好大壓力
你好有毅力 一直都向住自己既目標出發
條路得番自己一個既感覺真係唔好受 會唔會有其他人係情感上都支持到你 ?
btw 你既朋友點解會變佐既 ? 係有佐其他既目標同諗法 ?
呢排天氣轉變 個人好易病
chur paper既同時都要小心身體啊
btw 希望你尋日成功交到
冇啊 最熟嗰班都係得過且過嘅心態

佢地覺得個lecturer廢 notes廢 就開始覺得唔係自己能力範圍之內 之後就放棄
係重讀一科不過要等下年
本身個course讀完都冇咩用
重要炒左科又俾錢又要等
dllmch finals了 都唔知學左d咩
大家都比較新,未試過用咁樣既方式去學野
我果陣都用佐好多時間去摸索
搵到人同你一齊行條路,互相支持下,個人會冇咁迷茫架
聽到個名都覺得唔少野
加油啊CHING
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞