有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike
咁你會唔會有D咩時候感覺會好D ?
個人會冇咁躁/焦慮架 ?
作曲 真係要靠個腦同靈感,唔係時間
三千字同作曲一齊交 ?
姐係之前都有呢種情況,但就未必有今次咁嚴重 ?

你精神壓力好大,個人都afford唔到
又會一路怪自己,情緒會更加down
如果唔介意可以留tg傾下,睇下有冇咩方法可以舒緩到壓力
如果係預期佐,而又係自己接受範圍內,就會好D
不過當然啦,如果唔想既,好似都要付出番D努力去得到自己想要既結果

政府工
你同女朋友既人工相差得好遠 ?
final佔幾多 ?
個人覺得,去佐考總比唔考好
或者點都有機會拉得番 而唔考好似就真係要等下個sem/下年了
我覺得讀書有冇意義,都唔淨係在於錢既
都在於對自己既啟發同日後既發展

如果你都鐘意理科,有冇話鐘意邊個major多D ?
可以揀果個major試下發展
講明要coursework同final都pass先全科pass 我又係蠢 信錯grpmate搞到lab report遲交到變0% mid term佔分又少
而且我本身gpa都都過3,點都會retake拉返高 所以打算專心溫好其他科好過
那有女
就係比佢嫌我做ca冇前途飛左啦
屌真係好撚頹
個個都輕鬆讀,得我一個讀到隻狗咁
每日都懷疑緊人生
點解我每日既時間都用晒黎讀仲差過班同學又返工又deadline fighter 又拍拖又上莊
公平咩
知道自己讀書冇天份
但估唔到天才學霸同自己既差距係大到咁
我溫成日既野 佢地溫30分鐘已經識晒
屌!
現實生活想搵個人圍爐都唔得
唉 就快讀到跳樓
我21cred係7科
major mechan
minor psy
讀緊無興趣嘅 major
讀緊so-called 搵食科
愈讀愈冇心機讀
同學個個諗考牌 將來做專業人士
我淨係想轉行 但又唔知做乜好
好迷茫
份exam係6揀5

迷茫緊如果6題都識 應該揀邊5題好
屌老味 今日考完數
好似炒炒地 又好似唔係
伏伏地 一路做就一路諗覺得唔太對路
有一題個題型明明操到好撚熟
就係佢問到條問題問到1999 跟住我諗黎諗去都諗唔到 結果淨係寫左張formula落去 好撚唔抵 唉 算 唔怨 都係自己抵死 個腦轉數慢 淨係識得死操數 屌 唔想再讀 想quit u
考完應該會好d掛
今年成年都keep住有野煩/壓力大
呢d情況真係原本識都變唔識
最慘係花左好多時間落去諗住有好成績
結果都係一鳩樣
應該琴日一齊dead左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞