有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike
Ive仔hd
我揀左marketing 讀
發現第一個sem已經讀得好辛苦,自己又唔係好中意讀
我本身第時想讀調酒,應唔應該捱埋落去
定係退學讀調酒?
可以搵下先平時有冇打咩波咁
我都有諗過學調酒!個人覺得好有型!
你中學有冇讀過econ/business個啲呀
乒乓波 不過其他運動都有掂少少
中學有玩足球 長跑 田徑 跳繩
小學泳隊咁囉
Year1仔第一次做report 但條題目好似完全用唔著上堂教嗰啲嘢咁 同埋唔知係咪要搵reference定可以齋吹 總知就係唔識點做同點開頭 啲instructions又勁空泛 淨係叫我哋分析
越近deadline越大爆發力
不過其實好辛苦
有冇咩方法可以改變下
就嚟final exam 好大壓力
sor ah 琴日睇漏佐眼
你D考試時間分佈係點 ? 有冇得平均到時間安排俾每科啊
以我所知 補考可能份卷會再難佐 / down grade ?
你幾時考 同埋依加進度點樣啦 ? 
溫到攰都可以上黎吹下水 放鬆下自己 
溫書溫到個腦實一實,隨時上黎呻下 
我未必成日即時覆到 但盡量都想覆晒大家   支持你 

遲佐見到添 
只要盡佐力就好
溫緊exam
考完了
有時入到休息mode 個人就好難走番出黎
上到大專/大學 有時好多科就算上佐堂 都要自修咁濟
唯有自己睇下notes / 上網搵到資料 試下融會貫通
呢D都應該會用多D時間 要分配番足夠時間啊 如果唔係考試個人就會好崩潰........

Btw JRE都加油啦 據聞都唔易考
第一年讀 ?
老師有冇俾D方向你地去溫書/ 考試答題 ?
都可以搵同學仔交流下 / 上黎集思廣益啵
就死
絲讀緊咩 ? year幾
grad唔到都有好多因素既,介唔介意講多少少點解咁驚既 ?
有時捱過佐 向後睇番好似都唔係真係咁難
做到/做唔到都好 過程入面點都有D得著既
諗唔到咪即管上黎吹兩句 盡覆support!
咁快打定輸數 ?
應該未咁快開始考啵 !
ching係英國讀書
如果搵到自己既興趣就即管trytry
話唔定搵到自己未來既發展路向
天才波
睇多兩眼再溫好似有多D渣拿
嗚同路人
可能係未有一D事 / 轉捩點 可以令你改變
都係慢慢黎架,一味咁逼自己都冇用,分分鐘有反效果
有需要再同我詳傾下 睇下有冇方向轉變、改善下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞