有冇人Sem尾壓力大? 入黎吹下水

1001 回覆
261 Like 5 Dislike
每日一sub grade,三日一大grade
希望巴打早日做完,脫離down grade苦海
巴打讀緊咩 ?
有實習
都差幾遠,真係好飲恨
不過下次真係要睇清楚D題目 聽到都覺得肉赤
yes...依家都報唔到dse啦
啱先考完第一個final,有三分一冇做到,做咗嘅又唔知啱唔啱,但係我見周圍嘅人都談笑風生咁款,而家好撚淆 唔想爛grade啊 我想要個C啊啊啊
啱啱考完第二科
搞掂最難搞嘅中文
巴打有心

咁撚填鴨 不了
啲仆街PROF出卷又濕鳩 又鬼死咁撚多野
屌佢老味做餐死又係6cred人地啲hea course又係6cred
呢科檻過咗
禮拜六先係打大佬
Part time master 0壓力
今個sem take 兩科 得1科要考(open book) 過兩日考,未溫過,notes 都未print 打算裸考入去抄算
兩科project (上個月完左)
其中一科有學霸,咁就做下free rider
另一科星期六傾完分工,星期一晚做完report 星二先做ppt, 星期二夜晚present, 6點pm 先做完個ppt,無rehearsal 過就直接去present
依家已經去緊考試
但一諗 就會揼心口 因為會發覺自己錯左好多唔應該錯既野
圖書館好靜但好焗 去親都想訓 其他地方又多人又嘈
前日做完啦
一個sub呀雀我仲蝕得起
有冇人考open book果科已經放棄
入去邊考邊溫算

諗起以前中學成日有mock exam對我好有用
祼考個陣隨機應變
一路做份卷一路學
long question既答案係前面 MC 度搵

有時甚至係考完之後先有動力溫
因為考緊個陣唔識做既遺憾會變成溫書既動力

但係大學冇唔計分既exam
都有嘅 不過佢話佢唔係好識做喎
係喎 好似10月dead佐自修生報名

不過我諗,如果asso升番u既話 ,其實都應該可能可以轉番商科 (不過有機會叫你升year 1
或者會唔會有機會reg到D同商科有關既course,當興趣 / 準備都得,你覺得會唔會好D?
諗緊啊 可能用ielts補救英文2
但唔想浪費時間
可能人地擾敵姐.....
你自問盡佐力去答既話 就ok了
過佐去既就由佢啦,結果係點都係放grade先知 努力佐下一科先 加油啊 !
係咪聽日仲有一科 ?
唔想溫final了 書都冇心機讀了
或者掛住既,唔係讀書上既野,而係讀書四年既生活
不過hea course唔代表靚grade,chur course都唔代表會爛
仲有兩日
俾個小小既break自己先,輕鬆下再衝過下一科啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞