(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Giants Sign Pat Venditte
兩手投
Dodgers Twitter 俾人大屌緊
仲唔畀人屌?
執咗個1勝14敗嘅投手喎
清到咁 harper可以番西岸打波lu
你地對我個harper好啲呀
Matt Kemp又俾人趕走
Jeter Downs 好嘢黎
係 Dodgers farm 應該 top 6-10
Good hitting middle infielder prospect
有後續 trade 佢亦可以做 key piece 之一
金寶湯好慘
減價都冇人想要
佢下下 9局下開劇本
班球迷個個食哂救心丸咁

係你都縮沙啦
日日開劇場 又冇Chapman個魅力
都夠膽開$100M/6年
執David Robertson好過喇
Trout就係近年 甚至歷史最強既第一人
Ops 就算第一年撞牆得0.67
由20歲開始每年都超過0.95
Ops+仲要高過同期既a rod /ken grif jr.

佢仲要搶壘包超勁 就算唔偷壘純計壘包破壞力都係神級

真係值得一隻戒指
天使問題其實同水手之前有 peak King Felix 一樣
一個人唔會救到成隊波
Farm system 之前太爛搞到宜家好尷尬
Full tank mode 等於趕走 Trout
唔 tank 想 all in 又無本錢
想平價執好野 之前Pujols就係一個好例子
本來最後一年係紅雀已經退化緊就想搏佢浮得番起,結果轉去天使就災難級

真係冇幾個老將可以好似Colon /Verlander 咁三十幾歲再創高峰
何況野手比投手感覺上更加難

同埋,個教練成個摩佬咁 拎一次冠 回哂塘都唔換
唉 好想睇trout神拎一次冠,但又唔想佢去兩大豪門
Trout 要走應該都係返費城
都係好事
費城人黎緊幾年,基本唔好亂搞成績一定會升,基本接近重建完。
睇番佢地核心都幾多幼幼,只會愈黎愈進步
如果trout神去到再穩定下個更衣室+加強火力真係有機
話說費城今季開頭好好勢頭架
點解到“補強”完之後失曬速嘅?
我都唔知
我睇一睇好似唔太關dl事
不過冇追開唔清楚
國東今年除咗馬林魚之外隊隊都補強衝季後賽
唔只可以睇大混戰
仲可以睇馬撚魚挑戰100敗
好興奮
其實馬林魚更衣室係咪日日開party
全世界最無壓力係佢地
馬林魚同金雞各據一方
向100敗出發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞