(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
上年輸外卡真係唔抵😭😭
上年小熊贏外卡都唔會夠酒鬼打
算啦
Yelich
不過baseball prospectus 唔睇好cubs
MIL 88-74
STL 86-76
CIN 81-81
PIT 80-82
Cubs 79-83
上年cubs 最尾打線熄晒火,今年我信我熊仲有得爭架
上年國民都係比人預測至少90勝
結果...
唉見住Ichiro 越黎越跟唔上都有啲sad。有時真係覺得佢都係時候退休了。
我諗都係呢一兩年退
希望佢退休嗰陣有mo/ortiz退休嗰陣咁嘅待遇
同埋有冠軍戒(呢個應該冇咩可能)
依家感覺有啲死撐啦,睇佢春訓紅中直球都放走。mo/ortiz 退嗰年都仲打得下,再等佢隨時25人都入唔到
Red Sox pitcher Steven Wright suspended 80 games by @MLB after testing positive for a performance-enhancing substance, Growth Hormone Releasing

唔係家暴就受傷,受完傷就禁藥

Dickey仔退休之後要幾耐先有個勁既knuckle baller
係咪因為先發投手五日出一次所以80場
一般初犯都30場以下
自膠
記錯松焦油
傳緊喺東京打完開完開幕戰就宣佈退役
Ortiz退果年40歲

一朗45啦
要比應該係同colon/神獸Julio Franco比

Colon 呢家既水平至少可以做到4/5 號sp,上季仲有場8局完封2h定3h

Julio Franco仲顛,三十幾就去左日本同墨西哥打,42歲先番mlb,打到48歲,仲要年年ops+都合格過100
年年都出場過100場,真心屈

睇番Nolan Ryan 同Randy Johnson 呢對師徒,就算出名老妖怪,極限都係45-46歲,其實人體極限可能真係得咁多
一朗自律辛苦左咁多年,好值得好享受下自己既人生啦
有次影佢屋企,有哂訓練器材,同埋堅決唔坐sofa,只坐木板凳避免傷腰。
就算放假定訓練都係同一時間起身,刷洗,就係為左唔好整傷自己
佢17年係馬撚魚都仲有唔少價值。係唔想睇到佢喺低迷嘅情況下退休,都想佢風風光光打到最後。
有無朋友仔有興趣share 一齊睇MLB.TV???
可同一時間最多三人睇直播
春訓呢幾場望落
選球差左
出棒慢左 /跟唔到波

其實如果plate discipline 變差好多機會係真退化唔係低潮了
Derek Jeter: 大家嚟緊呢年睇馬撚魚就唔好睇分數牌,應該享受睇波嘅樂趣
始終上年有3/4季冇出場嗰段空白期真係對佢有好大影響
對機唔同對人
林子偉春訓支棒幾熱喎
雖然話春訓不能作準,不過狀態好總係好事,特別係要爭正選位置
希望呢d唔係虛火
春訓佢好似場場都有份出
可能真係想試真d
不過真係入25人紅襪有咩位比佢企
走左個堆好似全部都係投手
定係萬能key板櫈
萬能key內野手好似近幾年又興起返
我地石仔Ryan McMahon幾乎係指定Nolan Arenado後備
希望Jed Lowrie唔好入DL
好似Marwin Gon 咁幾好用, 不過佢 of 都守埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞