(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
依家Harper會係平左定貴左
我估harper 都係差唔多價
完全估唔到
我果個情況係 or黎

想像下滿壘贏緊一分,個投手4球都入唔到框bb/觸身
你仲要強逼佢投多兩個人 邊有可能
天使想同Trout簽8年3. 5億約
同意樓上,如果咁改會直接影響咗一啲比數緊張嘅比賽,同埋好多中繼其實係因為戰術需要出黎投一個batter。
當年連 DH 都推到出黎
黎緊 NL 都應該會轉埋
對比下呢啲「戰術影響」對 MLB 黎講真係微不足對
話說大家點睇春訓會推行果個20秒投球限制,kershaw 講到明唔跟
一開始反彈一定有
但 Minor League 其實上年已經行緊 20 秒 pitch clock
坦白講睇比賽時完全唔覺投手有 rush
Kershaw個拜神動作成套都成6,7秒啦
如果pitcher turn down 咗catcher 頭兩三個call,再加埋wind up 都可能成30秒啦
MLB Rules 5.07C

(c) Pitcher Delays
When the bases are unoccupied, the pitcher shall deliver the ball to
the batter within 12 seconds after he receives the ball. Each time
the pitcher delays the game by violating this rule, the umpire shall
call “Ball.”
The 12-second timing starts when the pitcher is in possession of the
ball and the batter is in the box, alert to the pitcher. The timing
stops when the pitcher releases the ball.

呢條唔係新 rule
春訓開始

回歸mlb po
春訓開始連harper keuchel kimbrel都未有著落
早幾日睇完moneyball

想聽朝睇下今朝腰斬個場Oakland

隊波而家現實係點
重建緊定爭入ws
oakland依然無乜錢
但係上年成績幾好 入到wild card
btw moneyball真係好正
harper幾份平均年薪三千萬都唔簽 就抵佢啦
教士真係笑撚死人
先搶Hosmer 再十年約比抹茶狗

Hosmer先衰完一獲都唔知衰

睇死佢地個薪資架構比呢兩個壓撚住

事實都證明過棒球唔係一人運動
當年遊擊兵大約簽A-Rod冇哂錢比其他人,比你打到識飛都冇用
認同。十年約真係勁on9。

自己又唔係大市場球隊,長約博輸左真係死得。

而明明農場就快有收成,打起左tatis jr 嗰d再簽star都未遲。
睇緊襪對業餘隊

好似友誼賽定係nba夏聯咁

出哂d試訓定新秀

聽日打Yankee會唔會上主力
Price Betts JD個堆
睇緊基襪
NESN嗰兩個commentator又提起上年WS
machado俾sale K

睇嚟可以講成年
咁machado畀人K嗰動作真係K啊嗎
ON HIS KNEES
笑撚死,不過如果係adrian beltra 做就hr 了

BTW Vazquez除面罩嗰吓好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞