(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
btw,新聞話想拉遠投手丘。我就唔係好信,係咪9up嫁?

話大聯盟想加快節奏
但係我就係鍾意棒球果種緊張嘅慢節奏
Kyler Murray 決定去nfl draft
Athletics
咁樣冇得補飛真係好慘
呢鋪真係戴綠帽
最慘係打完大學唔選nfl係個人協議,大機會冇白紙黑紙,佢咁走數綠帽都吹佢唔漲
不過佢得178cm,打QB唔著數
就春訓啦仲有咁多人未簽
今個休賽季仲冬過南極
啲相對冷門嘅都陸續簽...
嗰3個大嘅仲未簽到
佢地想要大約咪係咁拖
何況,佢地點都有少少競爭心態

Harper 唔想低身價過抹茶多 反之亦言

講真,胖虎同Pujols 份十年約都冇咩好下場
應該冇咩人再敢亂比10年約

雖然Harper同抹茶多係勁,但比起上面果兩個我唔覺得有超越既可能
連佢地都頂唔到十年高峰,大家保守d好合理

唯一值得比10年約可能得Trout?
Trout依野天使真係簽得太好
鱒魚個簽法差唔多=當時Goldschmidt個簽法姐 等到Last嗰年就交易到畀到籌碼個team嗰度啫
學樓上話齋 依家隊隊都咁保守 冇隊會簽>7年啦
要怪嘅咪係Harper唔肯食嗰份10年約先喇
隨時變Mike Moustakas 2.0
咁其實份份約去到尾二最尾個年自己冇實力又有人要可以換野番黎既話
都會trade出去既
冇分係唔係十年約
最慘係如果你一年3000萬 如果大退化
根本冇人會接手
睇下Chris Davis
日職好似有減薪制度,好似好好多,避免合約戰士
所以好多人話前田個款約其實幾合理
低底薪勁多激勵金
好似佢體檢已經check到隻手睜嚴重勞損,玩唔到幾年要開刀tj。
但前田又好想去美國,所以先會有呢種合約。
正常球員健健康康又有人要既,唔會簽對自己咁冇保障既約。

Btw,5點鐘仲有女同事收花
睇唔慣咋嘛?
官網係自己出定new era架?我自己就追開new era出個啲
迷信到連名都改😑

其實係橙雀搞事
話自己改名追strikeout只係順便講吓笑
傳harper呢2日會公佈去邊
Severino reaches a 4 years 40 million deal with Yankees

呢個約抵到爛
應該岩岩過左三年菜鳥年想用約綁佢姐
其實kershaw 26歲果陣好似都係幾百萬年薪

如果Severino遲多兩年再簽長約可能就要比20m/yr 以上既年薪長約,呢個價都幾合理

Severino上季頭半季著哂火,下半季開始少少下滑,季後賽表現都一般,睇下過幾年會唔會爆發
洋基先發投手陣算唔算性價比最好?
Injury risk 問題年輕投手通常都會願意 take discount 換 financial security
Severino 係 Super 2
4 年 arbitration
有得 Buy out 佢1年 FA 點都係洋基賺
但 extension 黎講其實算市價
Nola 個 extension 至係 market setting deal
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞