(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
傳菊池雄星加盟水手
好事啊
最緊要條友唔貴
玻璃人
不過如果搏到就真係賺到笑
曾經既明星級ss
大谷係咪有排抖
Kikuchi: 4 years guaranteed. 14M year aav. Opt out after 3 years at 43M. club
can extend to 109M/7. If club doesn’t elect on 4 year extension at 16.5M per
player has option for additional year at 13M. #mariners

陪我大水手重建
In case 買唔到Machado 嘅plan B?
好似下半季可以復出,不過唔投得球
佢個傷好似話好咗好多喇
有返當年嘅67成都算賺到喇
不過如果Yanks執埋Machado嘅話Didi點算
Didi 最快都要 All Star 先出得返黎
DH 的話 timetable 係連 Spring Training 都唔會 miss
Phillies Sign David Robertson
睇嚟費城落曬決心爭季後賽
Brian Cashman
NYY signed Zach Britton 3-yr 40 million deal
上年簽Arrieta+Santana已經爭緊啦
其實nats留唔到harper係咪可以收皮?
佢個 rotation 加 young core 點會收皮
補牛棚某程度可能更緊要
應該唔會掛 好歹佢啲新人都叫做打到咁上下成績 冇咗個明星咁解囉
不過Nat's好似話加大份約添喎(>300M/10yrs) 咁都唔掂嘅話咁冇野好講喇
其實佢個bb後遺症好似幾大影響下,今年成績...

佢地個班底其實係未來爭冠既有力競爭者

Harper好似想要10年約,講真我就唔覺得有球員可以係呢個年紀保持到10年 簽完大約即係收皮既都見唔少(Red Sox隻熊貓,Chris Davis
佢仲要人工超貴
留到當然唔會話差,但番唔到多左薪資空間都係好事

棒球好睇既地方就係好睇成隊既Team Chemistry 同埋教頭既調度能力,唔似籃球咁一個James carry到全隊,又唔會話想降薪抱團 呢樣籃球真係好on9

所以其實美國睇mlb既人仲多過nba
可惜香港mk橫行大家都中意睇nba英雄主義
神A退化左其實
達比修好返未
香港幾可有人打棒壘球
小學咪有囉  
不過到中學就唔多見
I mean 普及程度有足籃球咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞