(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
https://www.usatoday.com/story/sports/mlb/columnist/bob-nightengale/2019/02/28/bryce-harper-free-agent-giants-dodgers-phillies/3014206002

Harper d rumor傳撚夠未呀屌
又話肯定又唔肯定又肯定又未必
好撚煩呀,快鳩d簽啦
睇到厭
快撚d啦再唔簽抵你冇波打
話口未完

https://www.mlb.com/news/bryce-harper-deal-with-phillies
$330M, 冇講年期, 不過我估都有10年
Confirm 咗13年,仲多過Giancarlo Stanton
Contract detail of Bryce Harper:
13 years 330 million
FULL no trade clause
No opt out
No deferred money
長約
Pujols前車之鑒
13年330
之前吹到乜鬼10年350
真係靠吹水托價

咁樣睇Machado個張抵玩d
又有得跳,咁平均高薪 d
其實睇你點睇
抹茶狗果張係如果你打得好
有得jump out /完約撈多幾年高人工
但教士講真,基本就等於冇戒指

Harper 就你就算幾垃圾都賺到果330m
而費城人簽完佢應該大致上叫重建完
黎緊幾年有爭冠機會

你咁諗,抹茶狗10年後已經36/37
要搵到同Harper同樣既錢至少要三年三千萬左右既約
姐係至少佢唔可以退化得太嚴重先有機

我覺得13年330m都已經好撚賺
我個人覺得Harper係吹大左既,尤其佢個不穩定性。
當初佢吹咁大係因為佢係捕手出身
強手捕手市面太少
我信教士個農場生性可以打低道奇
SF 出過12 years/310m
LAD 出過 4 years/180m

LAD 出到45m per year Harper 都唔去
人地要長約啊
Stanton 當年個 Extension 係13年325M
去到十年以上嘅約變數太多
基本上唔洗諗咩爭唔爭冠
A's 前季75-87
上季可以變做97-65
人地要破紀錄
SF近啲家鄉都唔簽
不過dodgers嗰份都幾係嘢
雖然高薪 但係low risk 唔駛驚佢退化呢個問題
加洲 income tax rate 13%左加
費城3.5%
SF 出過12 years/310m
LAD 出過 4 years/180m

LAD 出到45m per year Harper 都唔去
人地要長約啊
人地要破紀錄
SF近啲家鄉都唔簽
不過dodgers嗰份都幾係嘢
雖然高薪 但係low risk 唔駛驚佢退化呢個問題
加洲 income tax rate 13%左
費城3.5%
金雞個CD完全冇復活嘅跡象喎
次次畀人K嘅
又袋袋平安
不過BH34今次算唔算有價無市
上年佢 turn down咗份 10y 300M
點都對自己有啲信心呱
但係最後份約 都要格硬拉長到13y
先至過到stanton份約
(計埋通脹可能仲無stanton份約咁肥)
計埋通脹一定係 Stanton 贏
但佢上年 reject Nationals 份10年300M入面有100M deferral
賬面個 offer 係靚但宜家個 offer 一定係好好多
只能夠講上年個batting avg真係令到boras好難嗌價
如果BH上年係打到好似17年嗰季咁
簽350M嘅約應該無難度
https://www.youtube.com/watch?v=1X8hsPklmaw
A-Rod對住媒體把口真係唔識收
佢係有信心既一早拎左道奇份約
年薪史上最高
又100%有得打playoff
打得好再簽大約都有機會

明顯想一約簽到退休,打得好唔好睇緣份
老實講咁長約收尾嗰幾年費城人一定蝕到仆街
做又36唔做又36
好似LAA咁,明明有年輕球星,但係啲錢用唔到補強,比pujols責死個薪金
佢哋2個退咗休都仲有好多花生食

Btw球員時期jeter reputation 好過arod, 但係退咗休就調返轉, 真係風水輪流轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞