(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
同禁藥拉上關係既大部份都...
A-rod
Ortiz
Bonds
Roger Clements
Manny

Curt Schilling 其實歷史地位都應該有,但佢把口 ....

其實名人堂有好多應該都係禁藥人,只係8-90年代根本個個都食,果陣又捉到冇咁緊 有d似潛規則咁

就好似呢家pine tar oil 咁,默認左你用 唔好咁明顯就得
According to multiple reports, Ichiro has agreed to a minor-league contract with the Seattle Mariners, his longtime team. The club has not yet announced the signing, but expect that to happen soon.

我ichiro再戰10年
下年到jeter全票名人堂
無計 個制度on9 年年都有人以為佢夠票
我都驚Mo因為d人覺得佢入硬而唔投佢,搞到冇100%
今次難啲 個個都講明想佢可以全票
歷史地位高+人緣好+戒指多+場外乾淨+由出道勁到退休

佢季後賽真係差唔多年年都穩定地勁
例行賽除左鋼爺果季應該冇咩人超越到佢
Derek Jeter: Mo 生涯季後賽失嘅自責分(11 ER) 仲少過上過月球嘅人數(12)
01年WS gm7係咪Rivera 遺憾?
利申:場波YouTube 睇番
喺球迷角度睇可能係
但係佢自己唔覺 輸咗world series 但係救咗隊友一命
大家覺得禁藥球員最尾入唔入到HOF
特別係bonds clements a rod呢d
救咗隊友一命?
棒球初哥,師兄可唔可以講多少少
本身Enrique Wilson要撘美國航空587號班機返多米尼加,但係Game 7輸咗就改早咗班機返去,結果本身班機就墜機

Mo次次講返01年ws輸波都會話係神嘅旨意

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/美國航空587號班機空難

Btw我都係睇一貧伏特加介紹mo條片先知呢單野
唔該師兄,知多樣野了
睇下禁約球員定義
Ortiz 入硬
希望ortiz係下一個100%
不過打DH實有d 濕鳩唔撚投佢
冇可能
Dh本身就難
Eg matrin 都係掹車邊入 Ortiz有個疑似禁藥史+dh身份注定冇100%

唔講其他,果陣佢爆種果幾年都拎唔到季賽mvp就知dh個地位

我係比較好奇curt schilling 點解次次都咁低票 除左冇cy young 成績完全唔失禮,當年g6帶血上陣真係好熱血 輸3追4真係夠吹一世,又冇禁藥史

唯一就係破產同埋場外多嘴 就理論上應該唔影響至係
Halladay 老婆完全違背佢嘅意願
投票嘅人係記者 你退咗役仲繼續多嘴得罪人自然d人唔鍾意你就唔投你
口臭都算
佢直情贊成 kill journalists
又完全唔覺得要收回言論
Clemens 同 Bonds 係俾人用 HOF character clause 擋住
用同一準則其實 Schilling 都大條道理俾記者唔投佢
Dodgers To Sign A.J. Pollock
其實我唔係好明道奇想點
自問呢條友喺我蛇近乎季季都傷起碼1/3季
值每季55M咩
Rangers 退休Beltre 29號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞