(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
有傳天使話畀3.5億/10yrs囉
不過係人都知出價太低喇
冇可能再去費城人啦
除非佢地有錢到無視豪華稅
唔係既話Harper trout 兩個已經卡爆左個薪資架構,投手隨時要用3a投手先得

天使就睇下可唔可以用感情牌留人,講真天使個陣容真係未夠完整,但如果頂到Pujols 完約,之後果幾年有機會沖冠,果陣trout 都係三十出頭,同埋果陣岩岩好係大谷Salaries arb.

雖然唔係天使迷但我真係想睇trout同大谷帶天使拎一次戒指
簽完 Harper 後宜家 Phillies 個projected CBT payroll 係 188m 左右
今年 first tier threshold 係 206m
Second tier threshold 係 226m
Third tier threshold 係 246m
20年 off-season Phillies 唔留 Arrieta 同 D-Rob 就會空到 36.5m cap space
一樣,單純覺得大谷加Trout依個組合好正
Trout次次幫大谷除頭盔真係好正
天使個問題係之前 farm system 完全唔掂
Pujols 份約只係代罪羔羊
農場廢係一個點
份約都係另一個點
變左fa搶人都要就住就住
Trout呢家已經30m一年,Pujols 25m,其實都難再出到大約比人
老虎其實應該都係同理,胖虎張約咁大,仲要超多bonus
不過以前個年代唔出到咁長又真係搶唔贏,只能講係賭輸左

Btw,除左農場,個主教練都好垃圾。唔知係咪幫老闆含撚先頂到咁耐都唔炒。
個gm呢幾年都ok,基本留到trout +換主教就算成功
Luxury tax 的話 Trout 份約係計緊 24m
今年 Angels project payroll 係 169m
1st tier threshold 係 206m
個白頭佬炒左啦
原來係咁
比較少睇天使既比賽
不過之前睇到trout成日冇人保護
投手群又..

講真我真係大谷去左天使先留意佢地
佢同trout個互動好正
Mike Trout份約至到幾時?
原來香港咁多睇波嘅專家我呢個打波嘅人完全唔知你地嗡緊乜
識打已經贏曬
有冇打亞運
可能識你
冇打亞運不過識曬啲人
你打咩位?
唔想自爆
總之同Holiday 果個年代既
你係咪有掟標?
定係喺外國讀緊書嘅香港仔球員
各位覺得來季小熊可以走到幾遠?
常規賽競爭太激烈,我估最多外卡
唔係謙哥
就算國中黎講,小熊個陣都絕對有能力做車頭

只係上年狀況太多先變左要打tiebreaker爭龍頭
之後跌入外卡比人收皮

小熊呢家已經係頂峰,農場已經用哂黎換即戰力
雖然Russell要禁賽,但內野其實都仲係好勁。

投手睇roster都係神級,上年達比修爆炸都仲頂到證明陣容係好

希望Kris快得搵番狀態
2018佢真係打得差,呢家傷完+春訓希望tune得好
Clash Royale 4300盃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞