(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
machado 真係犯眾憎

點解睇春訓都可以咁世風日下
所有講machado嘅post一定有人留呢個gif
其實Sales 好似間距都有22秒
我覺得一兩秒應該問題不大掛

最大問題係壘上有人果陣應該延長到25秒/無限制
唔係既話即係逼你切版

尤其壘上係Buxton/Dee Gordon/Hamilton果陣
你唔掌握主動節奏根本阻唔到佢地
好撚正
“Optimism” Phillies, Bryce Harper Will Finalize 10-Year Deal By Monday

似乎有去向喇Harper
希望訓醒有結果啦
道奇又彈咗出黎搶人啦,好似差唔多錢嘅大約?
The Dodgers’ interest in Harper is still on a shorter-term pact
不過Harper話想喺西岸玩 可能有變數掛
Aaron Hicks signed 7yrs 70M with Yankees
睇到Harper 都十年三億
到底Trout係咪要十年5億

睇番harper既ops+其實上下浮動好大
仲要防守愈黎愈差

Trout 既ops+同穩定度已經超越左全勝期既A-Rod,
Ken grf jr. ,Albert Pujols
防守,跑壘同進攻都單手屌打Harper 。

抹茶狗都話防備強+三遊守位
Harper究竟除左話題性有咩值錢到要貴過抹茶狗

不過講真,幾想佢同天使繼續續約睇下佢同大谷點玩落去
係trout 嗰穩定超水準表現太癲
machado 品太差個人氣唔夠harper 黎
大谷都係怪物黎
相信大谷黎到唔多唔少會想令到Trout想留係天使

畢竟自己帶到隊波奪冠同轉隊拎冠係兩回事
前提係天使出價同市價差唔多
其實香港邊度有得打棒球?
佢轉返去 Phillies 贏到 WS 嘅 legacy 一定大過留係天使
Trout on track 係 Ruth, Mays, Cobb 同 Bonds 嗰個 level
Truely inner circle all time great
放長雙眼到時FA唔係鱒魚出價而係成班球團鬥出高價
(至今都係球員出價)
Rockies, 3B Nolan Arenado negotiating 8-year, 260M extension with opt-out after 3 years
一直覺得佢好撚勁
係比Rookie困住

下年就滿7年,大機會落山
希望去到有競爭力既隊
其實預左
Trout應該唔使出價
因為佢出價隨時係underpay
頭三個年紀久遠好難比較

不過打擊的確可以媲美Bonds未食藥之前個level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞