(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
https://youtu.be/qdmmcumZ_ps

我呢家先知
Mad bum 竟然係右手仔....
除左投球用左手之外

Cls
養隻馬叫Clayton Kershaw
BTW 呢度有無ching儲棒球卡
佢地好似好gay
日日騎Kershaw
依家留名jt realmuto trade唔走
JA Happ signed NYY 2 years contract + 2021 vesting option.
Cd ops已經低過4a選手
咁都翻都身曼聯都贏英超
又有規則想問下,順便推下post

係咪只要未退場,守備位置可以隨便轉?
即係可以 投手轉做一壘之後再做番投手?
Angels to sign Matt Harvey
大家點睇
又簽呢啲玻璃投手
賭博黎姐
話唔定東山再起

呢家投手貴到仆街
同埋近年sp同rp 重要性拉近,sp食到4-5局局數好多時都叫稱職,未必有咁易再玩壞隻手
上季Andrew Romine 九局守哂9個位
第八局上mound 第九局守一壘

最勁係老虎果場仲要贏左
Lance Lynn 簽咗3年3000萬
Morton 2年3000萬
Happ 2年3400萬加1年1700萬 vesting option

Harvey 個 deal 值得搏
Harvey頭幾年真係勁到癲
Tj完頭半季定一季都幾好
後面大崩盤

唔知關唔關傷完微調個pitching mechanics 事

頭先睇一睇 29歲 都有空間比佢tune既
佢最大鑊係中埋 Thoracic outlet syndrome
TOS 手術後嘅 sample size 太少
比較難預計佢之後會點
但對天使黎講一年約風險大極有限
話說呢種一年約季尾有冇得Qo?
如果打起左佢唔想留都可以換個選秀權
咁真係博得過
一年又唔會卡薪資架構

大谷又tj緊換個中段rotation 入黎做condom係好事

巴打有冇留意開天使果邊
佢地呢兩三年來有冇機會重建完成?
睇佢地沉寂左一排,今季勝率又差少少先5成

Trout神約到20年如果果陣都冇起色好大機會走
天使打個度冇問題(鱒魚大谷Pujols)
係個牛棚日日放火姐
打真係完全冇問題

D投手真係加州山火級
天使打擊真係無問題?

2018 AL

Run per game
League average 4.53
Angels 4.45 (8th)

Allowed run per game
League average 4.56
Angels 4.46 (8th)

OPS+ 100
ERA+ 101

佢地最大問題就係各方面都平庸
唔上唔落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞