(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Cora個用人方針,林子偉應該係3a隨時拉上去果種
二壘Pewee 歸隊 ss就固定Xander Bogaerts
一三壘各有兩三個人爭位

外野要搶先發一樣冇可能,唯一就係後備

工具人黎講,林子偉要同Eduardo同Holt 爭,不過Eduardo今年完約。

林子偉如果可以去細規模d既球隊做個二號遊擊手企穩25人名單其實唔難,可惜唔放人..
紅襪個倉都冇哂野
用一個林子偉都換唔到d乜番黎
又唔係唔打得,咁緊係擺係到都唔好益人

雖然浪費哂
我覺得林子偉係
做package 主菜又唔夠料,但配菜又太可惜
下年Ed完約,holt又31歲算係有機會爭第一工具人既

真心覺得佢就算遲d mlb發展不順都唔好番中職,去日本一定撈得好掂,唔覺得佢會差過全盛川崎宗則
川崎仲有冇可能復出
紅襪隊內/外野手 Brock Holt 因為背部痙攣而被移出今天春訓賽的打線,他目前被放進每日觀察名單。

Is it the time we were talking about?
林子偉
冇啦成身病痛,比佢抖下啦
日本一 wbc mlb戒指有哂 人身勝利組
之前佢受傷離團上曬大聯盟新聞,藍鳥fans個個話想簽返佢one-day contract退休/簽佢做公關之類
對於加拿大人而言佢嘅象徵意義遠高於實際價值
果陣cubs佢其實作用都係更衣室影響力
開心果,形象正面

佢如果真係做公關一定好成功
好記得佢果陣比ortiz 熊抱 好可愛
https://youtu.be/Oct7FgRJjvE
Kris老婆原來係佢青梅竹馬
A three-batter minimum and roster expansion to 26 are happening in 2020 while a single trade deadline and All-Star Game Election Day are joining the $1M Home Run Derby winner’s bonus in 2019, sources tell ESPN.

https://twitter.com/JeffPassan/status/1106061498357612545?s=19
Bryant同rizzo
3batter minimum
佢地兩個d片好正
MLB 出到 26 man roster expansion
公會一定俾你做 trade off
如果觀眾唔受嘅話應該會改翻掛
其實觀眾點樣會唔接受
認真問你覺得 causal fans 會想一局去3次 commercial break 定完整睇完一局?
觀眾有咩影響
最大影響係bullpen姐,投手同教練都係

有時投手出場頻密,但咁岩卡到某個打字唔識打某球種/左剋左 放出黎投一球,呢種調度好正常。
呢家咁改
我覺得26人roster個規則1999
二刀流全部心鳩諗屌你老母
似係為咗打擊 opener strategy 同似保障野手權益
無13人限制正路多咗嗰個位好大機會係投手
由其是宜家球隊越來越重視野手 versatility

對大谷其實無影響
對啲打擊唔係咁好嘅 two way player 影響先大
球員工會第一個反應一定係反對 3 batter min. requirement
但內部未必真係有共識
野手同投手關注嘅嘢可以完全唔同
例如你係左打的話根本無乜反對呢個 rule change 嘅理由
Good reliever 理論上都會贊成因為佢地價值會再大咗
3 batter min變左relieve pitcher多好多機會要打擊
下一步係咪NL實行埋DH
呢個正正係球員工會會爭取嘅嘢
好似如果嗰局完咗就冇咗3 batter min req, 可以pinch hit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞