(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
其實大家點睇棒球時長問題?變打擊戰時間又會長咗,投手戰d人又話悶

利申:除非場場十幾廿局,唔係嘅話其實我覺得打擊戰同投手戰我都無咩所謂
最後嗰幾年預咗係 sunk cost
你睇 Dodgers 個 offer 某程度反映咗佢 prime year 值幾多
Think Bryce Harper's new contract with the Phillies is too long? When it expires after the 2031 season, the New York Mets will still be paying Bobby Bonilla for another four years.

https://twitter.com/DanMullen_ESPN/status/1101227970734231554?s=19

棒球個point就係你唔一定要睇完全場,係一個休閑活動,你鍾意睇一個鐘又得,睇三個鐘都得
呢個真,大部分時間可以一心二用咁睇(主要因為打親唔係返緊工就訓緊教)
我近兩年先睇棒球,兼從無玩過,但我覺得佢就算時間長,但比籃足刺激。籃足愈黎愈悶。
棒球每個打席都可以係一個小高潮,例如滿球數夠究竟係安打定三振呢?仲有可以欣賞投手戰
Indians都幾多台仔
棒球時長唔多唔少係廣告時間姐

投打對決黎講 控制節奏本來就係其中一個技巧
好似我地以前細個打波咁,如果連比人打到安打,教練都會叫我地可以切下版,or合手耐少少先投
如果全世界最高水平既比賽都唔容許節奏把控真係好奇怪

我唔睇nba但我記得計埋廣告時間nba都好長
個人足球棒球都睇

棒球個感覺就悠閒少少,同fd睇既話好多時間吹下水/扮工時間睇又ok

足球就踢果陣比較緊湊,同fd睇,講野內容都係屌下球證球員,一係就j下自己隊,好少話吹水
Harper都有延遲付款
有無 source 參考一下?Jeff Passon, Jon Heyman 佢地好似全部都無睇過
Think Bryce Harper's new contract with the Phillies is too long? When it expires after the 2031 season, the New York Mets will still be paying Bobby Bonilla for another four years.

https://twitter.com/DanMullen_ESPN/status/1101227970734231554?s=19

Harper都有延遲付款
有無 source 參考一下?Jeff Passon, Jon Heyman 佢地好似全部都無
https://youtu.be/EULkcMDpAwo

仆街josh放地圖炮
大谷慘遭hihi
睇ptt見到
應該係國民開果張先有 Ph呢張睇番news 佢會13年內比哂

My bad
上季都hi唔少啦
佢同trout神 頂得住

睇得出佢好中意Trevor Bauer 同Joey Gallo
Josh成日提佢地/做佢地專題
最鍾意佢無時間限制
一個小高潮打得好
可以連拎幾分
有時差一個out落差已經好大
有冇人知seahawks QB Russell Wilson 喺spring training打成點?
今年唔知會唔會參加春訓
未通知洋基
https://www.sportsv.net/articles/60284
大家點睇,Harper係咪真係咁諗同埋究竟有冇可能trout 真係會黎
其實睇Joey Gallo打波真係幾爽
每下都好似殺人咁fing棒
轉打棒球
費城人可以出多份>4億/10yrs嘅約先講喇
公關手法啫
春訓歡樂打
依家已經冇人敢估Mike Trout咩價碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞