(棒球)MLB等開季討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
開季前已經落番去
offseason個時有人係到講賠率
我一早講左All in 金鶯
技術上調整啫未驚過
管理手法黎姐
好似得番今年可以無條件下放,以球隊控制球員角度黎講係正常

同埋下年Nunez 就完約,工具人位多一個基本好大機會係林子偉頂上,咁樣比多一年林子偉係3a練係好事
第一可以比佢打多d打數,另外林子偉練緊外野,都要多d實戰經驗比佢

咁樣下年就算Red Sox唔用,佢trade去其他隊果陣都可以提高個價值。
一直幾中意林子偉,希望Red Sox唔用既養完就放佢走。

Red Sox呢d大豪門板凳太深反而壓縮左佢出場機會。
以佢上年季尾同春訓既表現要係其他細市場既球隊打首席工人,甚至搶先發都未必唔得
依家Red Sox 3A看板球星係林子偉
根本夠哂料打大聯盟
係太多勁人係到頂住d位
呢個反而唔係咩光榮事不過佢真係夠料打big league 後備。基本下年就有定奪,因為下年唔可以再無條件下放又多左個位

Btw 千其唔好翻中職,就算遲d發展不順去日職都有機會屌打會勁過王柏融同陽 好多先
水手打線今年真係好癡線

依個新既hitting coach好似有D料到
cubs 仲要輸幾多場
Mike Trout 雙響炮
我地水手就醒, 每次at bat就walk佢走算數
Nunez 投得好過Porcello 同Johnson
Red sox今年想挑戰90敗?
有冇隊試過攞完ws下一年即刻包尾宣佈重建?
光緒熊
Marlins
https://youtu.be/Z04NG6lml7I

イチロー 最後の戦い 引退を語る
美媒話紅襪要升林子偉去大聯盟救命
一早要啦
早兩日先問完林子偉去咗邊, 咁快升番上大聯盟
但係Brock Holt入IL嘅原因係同個仔玩比佢篤眼受傷
爹哋你今季打得咁差我幫你休息啦
金鶯coach真係用盡自己個腦既100%

https://bdata-producedclips.mlb.com/5a20a05d-a5ae-4007-a19d-a42b477fb047.mp4

出CD pinch hit, 然後infield tip 打左一RBI, 然後係fielder's choice
繼續0 hit
Boone 真係好 on 9
我小熊
林子偉出場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞