[工程]屌你老尾 Consultant 真係俾狗做

998 回覆
553 Like 11 Dislike
好彩我跟果啲project既client都係nice,暫時冇比人問候,但其他同事跟果啲係會見你答唔到佢野會比說話你聽
唔多野做就話姐
出去開會冇左半日 第二日OT到仆街先趕得返啲期
出VO一定收到錢架. 邊個話呀?
先唔講VO後數,就算VO收到都係公司賺,
但係改野指示一出,上家業主顧問就拎撚住塊令牌卒9你,班main con,sub又夾餐懵
上家大可以話contractor coordination fault, 屈你地contractor 自己圍內食

就算拗到係design fault, 正如上面個例子
個顧問一條直線畫落張圖就算9數
其實現場可能係彎彎曲曲, 上上落落 改撚死人
但係d 仆街QS理得你死 咬死話張圖係直喉就直喉
你證據不足咪收唔足錢
Consultant 同QS 自己圍威喂都夠你死啦.
Notification of Delay
5x都冇
no la...6 days per week...will die...
大把mc 轉左長短/五日半啦
加左呢句真係咩都唔洗上身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞