[工程]屌你老尾 Consultant 真係俾狗做

998 回覆
553 Like 11 Dislike
Civil client 得特區政府
你覺得會有其他client?
BS Consultant 上唔到director grade
最盡四萬幾?
真係咁低?
講緊三奶 bse
相對MC同consultant, client比較好做

但正正係較好做,少人走低流失率,個個諗住做到退休

變相冇位俾你入
我諗average 3至5
平均4

bs雖然需求穩定但d fee真係
好多都話consultant易charter,其實唔係。
岩呀,好撚爽
我做緊果間consultant日日ot到仆街,晚晚12點走第二日準時9點,我坐車都要成個半鐘。啲呀頭係咪叫你做敢唔教,想佢講多少少都要比佢屌多幾次先。自己搵reference ,真係可以一星期番7日。人工又低。我已經想轉工
可否分享多D? 行緊scheme? main con?
屌邊間咁撚仆街
唔係淨係你公司....全港都係
要個半鐘車
係咪賣鞋
屯門出觀塘都差唔多姐
做緊sub con+supplier公司
Workload唔算大
但係好多突發野要做
同好多new project要睇site
行到腳都軟
有無做緊meinhardt 既巴打講下依間公司係點
而家新一輩向上流動嘅機會細咗好多
真心請教relay同contactor有咩分別
以前d人係咁OT
以前d人打仗冇飯食Tim
你地以前食開屎 又要新一代人食屎?
點解唔係一齊去改善工程界既弊端
而係要人適應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞