[工程]屌你老尾 Consultant 真係俾狗做

998 回覆
553 Like 11 Dislike
Run project能力
有無人知機場做ae人工咩位
BS乾收錢行過留名。做左五,六年野,其實好多design野都唔識,好多都係做開咁做就咁做,design流撚到仆街
幾錢人工
都有二十中
5,6年20中 係偏低定偏高?

大把唔係專科都高過呢個人工 工程真係比狗做
我估算中位數掛,有冇巴打可以講一講而家出面engine幾錢人工到,可以比較一下
如果做mc 應該有30k
收銀係差唔多
見好多巴打講業主好做,但係其實而家佢地都無咁好做,自己做乾收錢自己出咩圖自己知咩事,好多時業主變左你大佬,幫check圖
轉行啦
BS sub仔就算無牌個價應該唔輸蝕俾同期嘅Consultant
成個工程界都on99
錢又少 期又趕

政府係工程界最後樂土
做consultant ,真係做狗咁, 冇分別,我由sub仔做起,做左5年到, 諗諗下唔對路, 都係要去做consult, 攞啲設計經驗,之後就走左去做consultant, 做多6年到就去考左牌,之後去做main屎佬又做左1年,而家做client,但真係唔係甘易做,因為d consult真係信唔過,成日有V.O....衣個行業, 食唔飽 ,又餓唔死....
工程黎講算好低,consultant就唔知了
Ching 係咪無轉過工?6年乾收都30k 喇應該。睇來underpaid 喔
未轉過工
師兄考左牌做client 大約幾錢人工
點解咁講 想入去做
跳下槽啦
魚唔過塘唔肥
不過近呢排個市又淡番
我嗰時做sub仔,日日都帶母上班,任何人都吊鳩你,連你自己嘅判頭都唔信你,因為我咩野都唔識......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞