[工程]屌你老尾 Consultant 真係俾狗做

998 回覆
553 Like 11 Dislike
FG入職唔識SOFTWARE 會唔會比人炒
正路個玩法應該係做2-3年十仔, 再做3-4年main con, 做2-3年consul, 之後做client, 最後自己開檔野
Developer d sustain team好似多數做esg? 同行路過想睇下有咩好出路 做green building做到好迷惘
會咩?
其實都多工種揀
辛苦係真
屌 好想知你做緊咩位
咁撚風涼
你由朝到晚都對住個software就好難唔識
有冇咩skill / software/ standard 係grad前最好學定先
奴性同屎忽
唔洗學 到時日日畫十幾個鐘 兩日都識哂
溝定女
未破就破咗處先
享受人生最後一段時間
洗唔洗搵如花留定種先?
留到都冇用,consultant養唔起嫁
考左牌都唔識
civil既同學仔唔好諗到consultant咁理想
你要咁上下決心先好入去做
如果唔係好易就hea幾年,之後上cv,第時比人問一問連d基本野都唔識就好撚麻煩
但係要習慣consultant既生活真係要好大勇氣
點解香港工程文化咁on9
乜撚野都話趕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞